Gaja Sori Tildin 2013 Sec Roșu | VINIMONDO

Gaja Sori Tildin - 2013 - Barbaresco DOP

Gaja Sori Tildin - 2013

Antonio Galloni: 97
James Suckling: 97
Robert Parker: 95
Wine Spectator: 95
Înapoi la shop

Gaja Sori Tildin - 2013 - Barbaresco DOP

2.100,00 RON
cod produs: 2701
+
-
Informații stoc
(Momentan, produsul nu este in stoc)
  • Alcool: 14%
  • Potențial de învechire: 20 - 25 ani
  • Strugure: Nebbiolo
  • Recomandări gastronomice: brânzeturi maturate, miel, rață, trufe, vânat, vită
  • Decantare: 6 - 8
  • Temperatură servire: 15 - 18°C

Vizual

Roșu-purpuriu intens.

Gustativ

Corpolent, cu o textură subtilă, fină și taninuri condimentate.

Olfactiv

Arome complexe, ce trimit către notele de pâine prăjită, minerale, vişine amărui, lemn de cedru şi condimente.

Vinificare

Struguri sunt fermentați la temperatură controlată în tancuri de inox, iar vinul este maturat 12 luni în butoaie de stejar şi alte 12 luni în sticlă, înainte de lansare.

Robert Parker’s Wine Advocate - The 2013 Barbaresco Sorì Tildìn sees fruit sourced from a vineyard site located directly above Costa Russi. This fruit is harvested at 260 meters above sea level, while the latter is located 30 meters lower in elevation. The age of the vines is slightly younger as well, with 45-years-old being the average age. That subtle change in vineyard location does much to shape the generosity and bounty of the bouquet. There is a distinct softness and roundness here that comes forth as dark cherry, pressed blackberry and plum, with tobacco and leather in a supporting role. This Barbaresco stands on solid feet with tight textural richness that comes exclusively from the Nebbiolo grape. Breaking with past tradition, Barbaresco Sorì Tildìn is made with a single variety.


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Te-ar putea interesa si

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.