Le Serre Nuove dell'Ornellaia Dublu-Magnum 2014 Sec Roșu | VINIMONDO

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Dublu-Magnum - 2014 - Bolgheri DOC Rosso

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Dublu-Magnum - 2014 - Bolgheri DOC Rosso

1.150,00 RON
cod produs: 2592
+
-
Product: 
  • Alcool: 14.5%
  • Potențial de învechire: 10 - 15 ani
  • Strugure: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
  • Decantare: 1h
  • Temperatură servire: 15 - 18°C

Vizual

Rosu inchis, visinu.

Gustativ

Structura ferma si complexa, cu tanini matasosi si paleta aromatica deosebita, cu final lung.

Olfactiv

Profil aromatic impresionant. Notele viguroase ale Cabernet Sauvignonului se imbina perfect cu fructuozitatea bogata a Merlotului,arome de frunza de tutun si note intense de fructe si condimente.

Vinificare

Fermentare individuala a soiurilor in tancuri de inox, atat alcoolic cat si malolactic. Maturare pentru 15 luni, 75% in barriques aflate la ciclul II-IV si 25% in barriques noi. Dupa primele 12 luni vinul este asamblat si revine in barriques pentru ultimele 3 luni. Dupa imbuteliere este pastrat in sticla pentru 6 luni.

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmand aceeasi filozofie a marilor Chateaux-uri din Bordeaux. Primul an de productie este 1997, vinul avand aceeasi denumire de origine, provinind din acelasi terroir si tipuri de struguri, din aceleasi practici folosite in vie, procese de vinificatie si maturare in butoaie de stejar ca si in cazul Ornellaia. Obtinut in cea mai mare parte din vitele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordae mai tinereasca, mai abordabila a vinului Ornellaia. Complexitatea si structura Cabernet Sauvignonului si a Cabernet Francului sunt completate de rotunjimea matasoasa a Merlotului si de prospetimea si aciditatea crocanta a Petit Verdotului.

Fiecare soi si fiecare bloc de parcelesunt vinificate separat in tancuri de inox pentu un mai bun control al calitatii. Triere boabelor se face manual. Macerarea pe bostina are o durata de 10 zile, iar fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentatia malolactica este inceputa in tancuri de inox si finalizata in butoaie mici de stejar unde se produce si maturarea.


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Te-ar putea interesa si

Ofertele săptămânii

În fiecare săptămână alegem unul sau mai mulți producători și vă facem oferte de nerefuzat.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.