Le Serre Nuove dell'Ornellaia Magnum 2017 Sec Roșu | VINIMONDO

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Magnum - 2017 - Bolgheri DOC Rosso

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Magnum - 2017

Robert Parker: 94
Înapoi la shop

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Magnum - 2017 - Bolgheri DOC Rosso

612,00 RON
cod produs: 3818
+
-
Product: 
  • Alcool: 14,5%
  • Potențial de învechire: 10 - 15 ani
  • Strugure: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
  • Decantare: 1h
  • Temperatură servire: 15 - 18°C

Vizual

Rosu inchis, aproape visiniu.

Gustativ

Arome bogate, taninuri matasoase, fiind deopotriva suplu si dens.

Olfactiv

Profil olfactiv remarcabil, cu arome de fructe rosii de padure, condimente si note balsamice si de piper.

Vinificare

Fermentare individuala a soiurilor in tancuri de inox, atat alcoolic cat si malolactic. Maturare 15 luni, 75% in "barriques" aflate la ciclurile II-IV si 25% in "barriques" noi. Dupa primele 12 luni vinul este asamblat si revine in "barriques" pentru inca 3 luni. Dupa imbuteliere este pastrat in sticla 6 luni.

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmand aceeasi filozofie a marilor Chateaux din Bordeaux. Primul an de productie este 1997, vinul avand aceeasi denumire de origine, provinind din acelasi terroir si tipuri de struguri, din aceleasi practici folosite in vie, procese de vinificatie si maturare in butoaie de stejar ca si in cazul Ornellaia. Obtinut in cea mai mare parte din vitele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordae mai tinereasca, mai abordabila a vinului Ornellaia. Complexitatea si structura Cabernet Sauvignonului si a Cabernet Francului sunt completate de rotunjimea matasoasa a Merlotului si de prospetimea si aciditatea crocanta a Petit Verdotului.

Fiecare soi si fiecare bloc de parcelesunt vinificate separat in tancuri de inox pentu un mai bun control al calitatii. Triere boabelor se face manual. Macerarea pe bostina are o durata de 10 zile, iar fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentatia malolactica este inceputa in tancuri de inox si finalizata in butoaie mici de stejar unde se produce si maturarea.


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Ofertele săptămânii

În fiecare săptămână alegem unul sau mai mulți producători și vă facem oferte de nerefuzat.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.