Chateau Lynch-Bages, al doilea cel mai popular vin din Bordeaux in restaurantele de lux

Chateau Lynch-Bages, al doilea cel mai popular vin din Bordeaux in restaurantele de lux

Chateau D’Yquem si Chateau Lynch-Bages sunt primele clasate intr-un top al celor mai populare vinuri in restaurantele de lux din intreaga lume, ierarhie realizata de catre Wine Lister, companie care se ocupa de analiza pietei vinurilor, si facuta publica de catre celebra publicatie de profil Decanter.

Statistica realizata de Wine Lister s-a bazat pe analiza ofertei si vanzarilor de vinuri din peste 130 de restaurante din intreaga lume, locuri in care sunt listate cele mai importanti producatori din Bordeaux. Potrivit realizatorilor studiului, clasamentul vinurilor a fost realizat in functie de punctele de prestigiu pe care le-au acumulat vinurile listate, unele dintre criteriile necesare pentru a acumula acest punctaj fiind notorietatea si distributia in restaurantele de top din lume. Pe prima pozitie a topului celor mai populare vinuri de Bordeaux se afla Chateau D’Yquem, la fel ca si in anul 2016.

Marea surpriza pentru realizatorii studiului a fost Chateau Lynch-Bages, 5-eme Grand Cru Clase, vin considerat de catre reprezentantii restaurantelor prezente in studiu cel mai bine vandut vin de Bordeaux. In topul celor de la Wine Lister, Lynch-Bages a depasit nume mult mai sonore precum Chateau Latour, Chateau Margaux, Chateau Lafite sau Chateau Haut-Brion, inca din 2016, fiind prezent in aproape 55% din restaurante.

Numele Michel Lynch, cavalerul care a detinut Chateau Lynch-Bages si a fost primarul orasului Pauillac in timpul Revolutiei Franceze, este legat de cel al vinurilor mari din Bordeaux. Spre sfarsitul anilor ’80, neobositul ambasador al vinurilor de Bordeaux, Jean-Michel Cazes, ofera un fel de tribut spiritual in onoarea lui Michel Lynch, numind o noua colectie de vinuri cu numele nobilului francez. Jean-Michel Cazes este considerat una dintre figurile emblematice ale regiunii Bordeaux. Familia sa este proprietara de decenii a domeniului Chateau Lynch Bages 5eme Cru Classe. Jean-Michel Cazes este considerat un pionier al eno-turismului, gastronomiei si eno-educatei in Bordeaux. Cu vinurile Chateau Lynch-Bages, Jean-Michel isi doreste sa ofere o selectie de vinuri care sa reflecte diversitatea si bogatia terroir-ului bordelez.

Detalii despre ierarhia Wine Lister, aici:

http://www.decanter.com/winelister/popular-bordeaux-wines-worlds-top-restaurants-371251

 

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data