Ornellaia a anuntat artistul pentru colectia Vendemmia d’Artista

Ornellaia a anuntat artistul pentru colectia Vendemmia d’Artista

Ornellaia a incheiat un contract cu artistul brazilian Ernesto Neto pentru a realiza designul mai multor sticle de vin din recolta 2014, sticle ce vor intra in colectia Vendemmia d’Artista, specifica publicatia Decanter. Aceasta colectie a fost lansata de Ornellaia acum 9 ani, fiecare recolta in parte fiind interpretata de artisti celebri.

Anuntarea artistului Ernesto Neto a fost facuta la inceputul lunii februarie, la Milano. Designul pentru recolta 2014, constand intr-o mantie tesuta din fir textil, a fost realizat de catre Ernesto Neto in colaborare cu tribul Huni Kin din tara sa natala. Artistul va crea designul pentru 111 sticle de dimensiuni mari, dar si o eticheta clasica pentru sticlele de 750 ml, astfel ca in fiecare cutie de Ornellaia, din sase sticle, una va purta eticheta lui Neto. Neto a realizat modele diferite de mantii pentru fiecare marime de sticla, pentru a reflecta o ierarhie sociala: un rege (sticla de 9 litri – salmanzar), 10 nobili (sticla de 6 litri – imperial) si alti 100 de oameni simpli (sticla 3 litri - dublu-magnum). Ornellaia si Neto au decis impreuna ca vintage 2014 se va numi “L’Essenza”.

Este al noualea an consecutiv in care Ornellaia, detinuta de familia Frescobaldi, angajeaza artisti pentru a crea etichete speciale in cadrul proiectului Vendemmia d’Artista. Licitatia de caritate in cadrul careia vor fi vandute aceste vinuri va fi organizata de Sotheby’s pe 27 aprilie, in Muzeul Guggenheim din New York.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data