Parteneri Vinimondo in topul 100 Wine Spectator

Parteneri Vinimondo in topul 100 Wine Spectator

La fiecare sfarsit de an, celebra publicatie de profil Wine Spectator face publica lista celor 100 cele mai bune vinuri ale anului respectiv. Clasamentul este realizat in urma evaluarii propriilor degustari din celor 12 luni. Potrivit editorilor Wine Spectator, principalele criterii care stau la baza realizarii acestei ierarhii sunt calitatea vinurilor, valoarea lor intrinseca, disponibilitatea lotului si starea de emotie produsa.

Printre cele 100 de vinuri nominalizate de Wine Spectator se afla si cateva reprezentate in Romania de noi. Pozitia cea mai inalta dintre partenerii Vinimondo o ocupa Château Smith Haut Lafitte Pessac-Léognan White 2013, descris de editorii Wine Spectator ca fiind “un vin cu o prezenta impresionanta, cu fruct opulent, echilibrat de note acide si ierboase, tonuri de serbet de lamaie si senzatii de biscuite si piersica alba, incadrate de note de unt sarat; postgust de tarhon, cu atingere de talc si impresie de fenicul in fundal. Serios de lung si prezent, cu o atingere tanara pe final. Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris si Semillon”.

Un alt vin prezent in topul Wine Spectator 2016 este Tenuta di Trinoro Toscana Le Cupole 2014, aflat pe pozitia 29. Acesta este caracterizat de redactorii Wine Spectator ca avand “arome ademenitoare de cireasa coapta, dude si ierburi proaspete ce completeaza aromele concentrate de visina si condimente dulci. Le Cupole 2014 etaleaza coloana vertebrala data de taninurile pline, care raman foarte bine integrate pana la finalul postgustului. Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon”.

Arnaldo Caprai Colli Martani Grecante Grechetto 2015 ocupa la randul sau pozitia 88 in topul Wine Spectator, “vin alb bine legat” care i-a atras pe realizatorii topului prin “tonurile de busuioc si condimente, ce danteleaza amestecul cremos de pere asiatice, piersici albe, piatra si zeama de lamaie. Acesta are corp usor spre mediu, cu postgust proaspat, lejer si savuros”.

Pe locul 91 se afla Agricola Punica Isola dei Nuraghi Montessu 2014, “o versiune eleganta, cu arome de condimente asiatice, flori de cires si note fluturande de zmeura, bresaola si tabac. Lung si suplu, cu postgust cu tente minerale. Carignan, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot”.

Editorii Wine Spectator au selectat pentru aceasta ierarhie, ce dateaza inca din 1988, primele 100 cele mai bune vinuri dintr-un total de peste 18.000 de vinuri degustate in 2016. Alaturi de calitate (data de calificativul acordat de degustatori), valoare (pretul vinului) si disponibilitate (numar de sticle produse), specialistii americani au tinut cont si de “factorul X”, surpriza sau emotia produsa de un anumit vin in momentul degustarii. In topul pentru anul 2016, media notelor acordate este de 93 de puncte, in timp ce pretul mediu este de 46 de dolari, la aceeasi valoare ca in 2015 si 2014. Impreuna, vinurile din Franta, Italia si Statele Unite insumeaza doua treimi din numarul de nominalizari.

Intregul top Wine Spectator poate fi gasit accesand linkul de mai jos:

http://top100.winespectator.com/lists/

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data