Vin de Constance 2013, Best in Show la Decanter World Wine Awards.

Vin de Constance 2013, Best in Show la Decanter World Wine Awards.

Vinul simbol al cramei sud-africane Klein Constantia, Vin de Constance 2013, a castigat unul dintre cele 34 de trofee Platinum Best in Show, acordate in cadrul Decanter World Wine Awards 2017, competitie internationala de renume recent incheiata.

Potrivit unui comunicat de presa al producatorului sud-african, Vin de Constance 2013, “o reproducere a deliciosului si excelentului vin de Constantia”, celebru in secolele al XVIII-ea si al XIX-lea, a fost unul dintre cele 17.200 de vinuri care au intrat anul acesta in concursul de vinuri organizat de revista Decanter. Vinurile au fost degustate in orb, castigatorii medaliilor de aur, fiind redegustati pentru decernarea trofeelor Platinum Best in Show. Vin de Constance 2013, vin dulce cu 172 de grame/l de zahar rezidual, a fost apreciat la 96 de puncte, fiind unul dintre vinurile cu cel mai mare punctaj din competitie, confirmand astfel punctajele acordate de catre Neal Martin, degustatorul publicatiei Wine Advocate, (96/100) si de catre Tim Atkin MW (95/100).

Strugurii pentru acest vin au fost culesi in etape, pentru ca boabele sa fie la maturitate deplina. Vinul din recolta 2013 a fost maturat timp de trei ani pe drojdii, in butoaie de stejar frantuzesc (60%) si unguresc, dar si in butoaie de salcam frantuzesc.

Decanter World Wine Awards a devenit anul acesta cea mai mare competitie de vinuri din lume, peste 290 de experti din intreaga lume, printre care 65 de Master of Wine si 20 de Master Sommelier, formand juriul acestui concurs.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data