Gaja Pieve Santa Restituta Sugarille - 2004 - Brunello di Montalcino DOCG

Gaja Pieve Santa Restituta Sugarille - 2004

Robert Parker: 95
Wine Spectator: 95
Antonio Galloni: 95
Înapoi la shop

Gaja Pieve Santa Restituta Sugarille - 2004 - Brunello di Montalcino DOCG

960,00 RON 1.000,00 RON
cod produs: 195
4%
+
-
Product: 
  • Alcool: 14.5%
  • Potențial de învechire: 15 - 20 ani
  • Strugure: Sangiovese
  • Recomandări gastronomice: vânat, vită
  • Decantare: 4h
  • Temperatură servire: 16 - 18°C

Vizual

Roșu rubiniu închis.

Gustativ

Corpolență plină, structură elegantă, taninuri bine integrate, cu final lung și intens.

Olfactiv

Complex, cu arome de fructe coapte (prune, cireșe sălbatice), violete și nuanțe discrete de cuișoare și tabac.

Vinificare

Macerare pe boștină timp de 3 săptămâni în cisterne de inox. Maturare separată a parcelelor ce alcătuiesc vinul timp de 18 luni în barriques(butoaie de steja francez), urmată de cupajare si păstrare încă 10 luni în butoaie mari.

"Shows aromas of citrus fruit, with raspberry and blackberry. Full-bodied, with a solid core of fruit and silky tannins. Very well-structured, with a hint of new wood on the finish. Long and balanced. Still needs time. The best wine ever from this estate. Best after 2011." 95 Points Wine Spectator 

"The 2004 Brunello di Montalcino Sugarille is darker and richer than the Rennina. Black cherries, plums, tar, licorice, minerals and leather all come together in this brooding Brunello. The fruit remains intense and full-bodied all the way through to the powerful and deeply satisfying close. Despite the wine's heft, all of the components are woven together with remarkable harmony. This is a wonderful effort from Angelo Gaja."


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Te-ar putea interesa si

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB dataFB data