L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Dublu-Magnum

1.100,00 RON
cod produs: 3001
  • PRODUCĂTOR
  • Ornellaia
  • Volum Sticlă
  • 3000ml
  • TIP:
  • Sec
  • CULOARE:
  • Roșu
  • TEMPERATURĂ SERVIRE:
  • 15 - 18°C
  • ALCOOL:
  • 14%
  • POTENȚIAL DE ÎNVECHIRE:
  • 10 - 15 ani
  • STRUGURE:
  • Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • DECANTARE:
  • 1h
  • Recomandări gastronomice:
  • Brânzeturi, vânat, vită

  • Vizual:
  • Rosu inchis, aproape visiniu.
  • OLFACTIV:
  • Profil olfactiv remarcabil, cu arome de fructe rosii de padure, condimente si note balsamice si de piper.
  • GUSTATIV:
  • Arome bogate, taninuri matasoase, fiind deopotriva suplu si dens.
  • VINIFICARE:
  • Fermentare individuala a soiurilor in tancuri de inox, atat alcoolic cat si malolactic. Maturare 15 luni, 75% in "barriques" aflate la ciclurile II-IV si 25% in "barriques" noi. Dupa primele 12 luni vinul este asamblat si revine in "barriques" pentru inca 3 luni. Dupa imbuteliere este pastrat in sticla 6 luni.

Descriere produs

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmand aceeasi filozofie a marilor Chateaux din Bordeaux. Primul an de productie este 1997, vinul avand aceeasi denumire de origine, provinind din acelasi terroir si tipuri de struguri, din aceleasi practici folosite in vie, procese de vinificatie si maturare in butoaie de stejar ca si in cazul Ornellaia. Obtinut in cea mai mare parte din vitele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordae mai tinereasca, mai abordabila a vinului Ornellaia. Complexitatea si structura Cabernet Sauvignonului si a Cabernet Francului sunt completate de rotunjimea matasoasa a Merlotului si de prospetimea si aciditatea crocanta a Petit Verdotului.

Fiecare soi si fiecare bloc de parcelesunt vinificate separat in tancuri de inox pentu un mai bun control al calitatii. Triere boabelor se face manual. Macerarea pe bostina are o durata de 10 zile, iar fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentatia malolactica este inceputa in tancuri de inox si finalizata in butoaie mici de stejar unde se produce si maturarea.