L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Campania

Campania

Campania este una din regiunile din partea de sud a Italiei, ce se întinde de-a lungul Mării Tireniene, de la gura de vărsare a râului Garigliano până la golful Policastro, fiind și zona cu cele mai multe apelațiuni DOCG. Cel mai cunoscut strugure este Aglianico, cu apelațiunea Taurasi DOCG, supranumit și Barolo al sudului, alți struguri importanți fiind Fiano di Avellino și Greco di Tufo.

Familia Mastroberardino a fost implicată în producerea vinului de mai bine de trei secole. În secolul al XVII-lea un personaj, numit Berardino, ia numele de Mastro (maestru), formând numele Matroberardino. De atunci, zece generații au fost implicate în afacere. 

Angelo Mastroberardino este cel care în 1878 a înregistrat compania la registrul comerțului din Roma și a început să exporte vinurile Mastroberardino. 

Michele Mastroberardino, supranumit “Pionierul”, a adus în prima parte a secolului al XX-lea vinurile Mastroberardino în toată lumea, iar Antonio Mastroberardino - Cavaler de Lavoro, a jucat un rol crucial în salvarea multor struguri tradiționali. În prezent, Piero Mastroberardino duce mai departe moștenirea generațiilor trecute. 

http://www.mastroberardino.com/