L - V 9:00 - 17:00

0720 050 000

Mendoza

Mendoza

Mendoza este cea mai importantă regiune viticolă din Argentina, furnizând peste 70% din producția țării. Viile, ce se întind pe o suprafață de 160.000ha, sunt plantate într-o regiune deșertică, cu Anzii la vest și Pampasul argentinian la est. Această poziționare face posibilă creșterea strugurilor în Mendoza deoarece odată cu topirea zăpezii de pe munți este furnizată apa necesară irigării, altitudinea foarte ridicată menținând temperaturile scăzute, propice cultivării viței de vie. Cele mai plantate soiuri albe sunt Torrontes, Sauvignon Blanc și Chardonnay, iar Malbec, Tempranillo, Merlot și Cabernet Sauvignon fiind cele mai plantate soiuri roșii.

Renumita companie argentiniană Catena a pus bazele proiectului Alamos în 1993, numele proiectului fiind inspirat de liziera de plopi ce încadrează plantațiile de vie și le protejează de vânturile montane. Încă de la inaugurare, principalul obiectiv al acestei crame a fost acela de a scoate în evidență aromele primare de strugure și caracteristicile unice ale soiurilor. Altitudinea la care se află plantațiile și temperaturile nocturne scăzute asigură o perioadă de coacere prelungită, conservând întregul spectru de arome primare în vinuri.
Filiosofia de vinificare Alamos este aceea de a produce vinuri puternic aromate, prietenoase, cu arome și caracteristici de soi cât se poate de distincte. Unele dintre vinurile Alamos cresc în complexitate prin maturare moderată în butoaie de stejar. Echipa de vinificatori Alamos și-a propus să creeze vinuri cu un raport preț calitate impecabil. Strugurii pentru vinurile Alamos sunt culeși manual, vinificarea realizându-se în Bodegas Alamos, o cramă de ultimă generație, aflată în Vistaflores, Mendoza. În clipa de față, cea care semnează vinurile Alamos este vinificatoarea Lucia Vaiaretti, specialist ce provine dintr-o familie de vinificatori, care colaborează cu familia Catena de 12 ani.

http://www.alamoswines.com/

 

În 1902, Nicolas Catena, un imigrant italian, plantează prima vie în Mendoza, Argentina, punând bazele a ceea ce astăzi se numește Bodega Catena Zapata. De atunci, crama a rămas în proprietatea aceleiași familii – acum la a patra generație, fiind unul dintre puținii producători de vinuri din această țară deținut de o societate argentiniană. Proprietarul de astăzi, Nicolas Catena, este cunoscut ca fiind un pionier al vinului argentinian, omul care a pus umărul la modernizarea industriei viticole din această țară. Primele vinuri lansate sub numele Catena au apărut în 1992, stabilind un nou standard de calitate pentru America de Sud. Încă de la lansare, vinurile au primit critici impresionante din partea presei internaționale de profil, datorită calității lor extraordinare. Nicolas, împreună cu fiica sa Laura, în căutarea unei calități superpremium pentru vinurile și plantațiile deținute, au fost cei care au făcut cunoștință lumii cu soiul Malbec. După mai bine de 20 de ani, Catena este în continuare considerat liderul sectorului viticol Argentinian. În 2009, faimoasa publicație Decanter i-a acordat lui Nicolas Catena titlul de “Omul Anului”, recunoscându-i astfel meritele depuse pentru schimbarea imaginii vinului argentinian.

http://www.catenawines.com/