Champagne Billecart-Salmon Brut Rose

Champagne Billecart-Salmon Brut Rose

James Suckling: 95 de puncte, Wine Spectator: 93 de puncte, Wine Enthusiast: 92 de puncte

Stilul Casei de Champagne Billecart-Salmon este definit de clasa, armonie si o sublima prospetime, caracteristici ce ofera vinurilor produse aici o eleganta ce sta deasupra modei si timpului. Billecart-Salmon este una dintre foarte putinele Case din Champagne ce au ramas in proprietatea aceleiasi familii fondatoare din momentul infiintarii, in 1818. Acest domeniu a reusit sa castige respectul consumatorilor si mai ales pe cel al competitorilor sai, prin faptul ca s-a adaptat evolutiei „timpurilor“ si gusturilor, fara sa faca nici cea mai mica concesie in directia calitatii.

Champagne Billecart-Salmon Brut Rose este considerat de critica din intreaga lume a fi unul dintre cele mai elegante vinuri din categoria sa, publicatia Wine Spectator acordandu-i in 2016 titlul de “Cea mai buna sampanie rose non-vintage”. Calitatea sa este atat rezultatul atentiei acordate in procesul de vinificare, cat si al tehnicii de asamblare, care pariaza mai mult pe catifelarea si onctuozitatea Chardonnay-ului, si mai putin pe forta Pinot Noirului. Vinul baza a fost realizat prin asamblarea a 45% Chardonnay, cu 30% Pinot Noir si 25% Pinot Meunier. Pentru a capata complexitate aromatica si pentru a se pastra prospetimea, vinurile au fost fermentate la temperaturi scazute.

Champagne Billecart-Salmon Brut Rose este un vin rose din Champagne si nu o sampanie rose! Un vin plin de gratie, cu arome de petale proaspete de trandafir, fructe rosii de padure si condimente, care ii confera o personalitate aparte. Senzatiile gustative, mineral-cremoase, cu tente de vanilie si grepfrut sunt amplificate de perlajul catifelat si consistent, iar postgustul amplu si delicios aduce in prim-plan senzatia de prospetime si consistenta. 

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data