Vinimondo

Stiri

4

Iul

2017

Wine School: Cum pastram vinul in conditii propice

Am cumparat un vin si nu vrem sa il bem imediat. Sau avem mai multe sticle de vin si ne gandim ca ar fi cazul sa punem bazele unei viitoare colectii. Indiferent de caz, mai ales daca el presupune pastrarea vinului pentru un moment de consum viitor, trebuie sa tinem cont de cateva reguli de baza pentru a-l pastra si stoca in conditii cat mai bune.

In primul rand, inainte de a incepe orice demers de acest fel trebuie tinet cont ca un mic procent din vinurile de pe piata au o structura care sa le permita o evolutie de lunga durata. Multe dintre vinuri sunt foarte bune de consumat in...

Citeste mai mult

29

Iun

2017

Wine School: Relatia stejar-vin

Folosirea butoiului de lemn in vinificare nu este o chestiune inedita, dovezile arheologice in acest sens atestand ca aceasta indeletnicire are vreo patru cifre la capitolul varsta. Timpul a demonstrat ca lemnul de stejar se preteaza cel mai bine pentru pastrarea vinului, iar dogarii mai insistenti, angajati de producatorii de spirtoase, ca influenta focului asupra stejarului poate da nastere unor arome nebanuite in vinuri.

Potrivit unora dintre pareri lemnul de stejar este crucial in aceasta industrie, pe cand alte voci sustin ca lemnul...

Citeste mai mult

23

Iun

2017

Nerello Mascalese – combinatia perfecta intre Burgundia si Barolo

Considerat unul dintre “noile staruri” ale lumii vinului, soiul Nerello Mascalese, soi originar din Sicilia, este considerat de catre unul dintre cei mai apreciati vinificatori din Italia, Carlo Franchetti, ca fiind “o combinatie perfecta intre vinurile de Burgundia si Barolo”, anunta the Drinks Business.

Intr-un interviu acordat publicatiei britanice, Carlo Franchetti, enolog al cramei Passopisciarro, cea mai veche crama stabilita pe versantii vulcanului sicilian Etna, elogiaza soiul Nerello Mascalese, despre al carui profil aromatic spune ca trimite catre arome “afumate, de praf...

Citeste mai mult

22

Iun

2017

Chateau Lynch-Bages, al doilea cel mai popular vin din Bordeaux in restaurantele de lux

Chateau D’Yquem si Chateau Lynch-Bages sunt primele clasate intr-un top al celor mai populare vinuri in restaurantele de lux din intreaga lume, ierarhie realizata de catre Wine Lister, companie care se ocupa de analiza pietei vinurilor, si facuta publica de catre celebra publicatie de profil Decanter.

Statistica realizata de Wine Lister s-a bazat pe analiza ofertei si vanzarilor de vinuri din peste 130 de restaurante din intreaga lume, locuri in care sunt listate cele mai importanti producatori din Bordeaux. Potrivit realizatorilor studiului...

Citeste mai mult

13

Iun

2017

Vin de Constance 2013, Best in Show la Decanter World Wine Awards.

Vinul simbol al cramei sud-africane Klein Constantia, Vin de Constance 2013, a castigat unul dintre cele 34 de trofee Platinum Best in Show, acordate in cadrul Decanter World Wine Awards 2017, competitie internationala de renume recent incheiata.

Potrivit unui comunicat de presa al producatorului sud-african, Vin de Constance 2013, “o reproducere a deliciosului si excelentului vin de Constantia”, celebru in secolele al XVIII-ea si al XIX-lea, a fost unul dintre cele 17.200 de vinuri care au intrat anul acesta in concursul de vinuri organizat...

Citeste mai mult

7

Iun

2017

Wine School: Maceratia – element cheie in producerea vinului rosu

Pentru industria vinului, macerarea reprezinta unul dintre elementele cheie ale intregului proces de vinificare al soiurilor rosii, deoarece face diferenta intre alb, rose sau rosu. In Dictionarul explicativ al limbii romane cuvantul macerare este definit ca fiind “actiunea de pastrare a unui corp solid (plante, fructe, flori), vreme indelungata intr-un solvent pentru a-i dizolva partile solide”. Este un proces folosit in foarte multe ramuri ale industriei, alimentare sau nu, de la cea producatoare de parfumuri, sapunuri sau creme, pana la producerea berii...

Citeste mai mult

31

Mai

2017

Wine School – “Dusmanii” vitei de vie

Producerea vinului si calitatea acestui produs sunt influentate in mod direct de evolutia climaterica de-a lungul unui an de recolta. Insa, in ciclul anual de productie apar cativa factori de risc ce isi pun inclusiv ei amprenta asupra viitorului vin. Caracterul imprevizibil al acestor fenomene sau evenimente face parte din jocul producerii vinului, cei mai multi dintre producatori luandu-si cateva masuri de siguranta pentru a face fata problemelor ce ar putea compromite viitoarea recolta. Unele dintre aceste probleme pot fi remediate, altele in schimb, cu...

Citeste mai mult

28

Mai

2017

Crama Villa Sandi, certificata “prietena a biodiversitatii”

O parte din viile Villa Sandi au fost certificate cu titlul “Biodiversity Friend” (Prieten al Biodiversitatii), ca o recunoastere a muncii depuse de catre aceasta crama pentru aplicarea practicilor vitivinicole menite sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului. Astfel, potrivit unui articol publicat in revista Spazio Italia, plantatiile de vita de vie Nervessa dela Battaglia, detinute de catre compania Villa Sandi langa Treviso, in regiunea DOCG Asolo Prosecco, sunt cultivate conform regulilor impuse de catre Asociatia mondiala a Biodiversitatii,...

Citeste mai mult

26

Mai

2017

Medalii pentru vinurile Elena Walch

Trei dintre vinurile produse de crama italiana Elena Walch au fost distinse cu medalii in cadrul a doua importante competitii de profil, anunta producatorul intr-un comunicat de presa.

Vinurile Elena Walch Sauvignon “Castel Ringberg” Alto Adige DOC 2016 si Elena Walch Pinot Grigio Alto Adige DOC 2016 au primit din partea juratilor Decanter World Wine Awards 2017 o medalie de argint, respectiv una de bronz, punctajele acordate fiind de 90 si 89 de puncte. Decanter World Wine Awards este una dintre cele mai importante competitii de vinuri din...

Citeste mai mult

19

Mai

2017

Wine School – Ce se intampla in vie de-a lungul anului?!

Conditiile climaterice se numara printre cei mai importanti factori ce isi pun amprenta asupra calitatii strugurilor, implicit a vinurilor obtinute. Majoritatea plantatiilor de vita de vie din intreaga lume se regasesc in fasia trasata de paralelele 30 si 50 din ambele emisfere, nordica si sudica. In cadrul acestor zone, clima are o mare influenta asupra dezvoltarii vitei de vie, simpla degustare putand transmite degustatorilor informatii legate de tipul de clima a zonei in care a fost produs vinul, sau despre calitatea anului de recolta. De exemplu, in regiuni mai racoroase, precum...

Citeste mai mult

Pages

You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Conecteaza-te cu Facebook