Vinimondo

Stiri

20

Sep

2017

Marjan Simcic – vinuri exceptionale trecute prin filtrul traditiei

La capitolul notorietate, nu se poate spune despre Slovenia ca este una dintre vedetele pietei mondiale a vinului. Insa, in aceasta mica tara ex-iugoslava creeaza vinuri unul dintre cei mai talentati vinificatori ai lumii: Marjan Simcic. Laudat de critici precum Parker, Suckling sau Jancis Robinson, listat in cele mai creative restaurante din lume si “vanat” de colectionarii de vinuri, Marjan Simcic reprezinta acea categorie de creatori de vinuri care, refuzand tendintele mainstreamului, isi impun propria viziune si filosofie de vinificare. La mijlocul...

Citeste mai mult

19

Sep

2017

Join the Wine Club – “Superstaruri” trecute prin filtrul Riedel 001, la Sibiu

“Join the Wine Club”, seria de evenimente lansata la inceputul acestui an, a revenit in Sibiu la mijlocul lunii septembrie cu o “degustare eveniment”, locul de desfasurare fiind magazinul de vinuri WineNot?.

Spumantul Rotari Cuvee Brut 28+ a fost cel care a deschis seara si a facut ca acomodarea celor prezenti sa fie una extrem de lejera. Acesta a fost urmat de catre Greco di Tufo Mastroberardino 2016, care a ilustrat perfect explicatiile despre crama Mastroberardino si vinurile din Campania. Riesling Leon Beyer 2015, singurul vin din...

Citeste mai mult

15

Sep

2017

Vinurile Mezzacorona, premiate la Mundus Vini 2017

Grupul Mezzacorona s-a numarat printre castigatorii editiei de vara a concursului Mundus Vini, desfasurat in perioada 31 august - 3 septembrie, compania italiana obtinand patru medalii de aur si cinci medalii de argint. 

Potrivit reprezentantilor companiei, au fost distinse cu medalii de aur Castel Firmian Cabernet Sauvignon 2016 (castigator al unei medalii de aur la International Wine Contest Bucharest 2016), Mezzacorona Cabernet Sauvignon 2016, Rotari Rose Vintage 2013 si Rotari Cuvee 28+ Rose. Distinctii de argint au primit vinurile Castel Firmian Lagrein 2016, Castel Firmian...

Citeste mai mult

24

Aug

2017

Vinurie Ca’ dei Frati, premiate de Merano Wine Festival

Trei dintre vinurile produse de catre crama Ca’ dei Frati au primit distinctii in cadrul competitiei WineHunter Award 2017, concurs organizat pentru selectia vinurilor ce urmeaza a fi expuse la editia de anul acesta a Merano Wine Festival, anunta producatorul italian.

Potrivit reprezentantilor Ca’ dei Frati, Pietro Dal Cero Amarone della Valpolicella DOCG 2010, I Frati Riserva Lugana DOC 2011 si Brolettino Lugana DOC 2015 au primit punctaje cuprinse intre 88 – 89,9/ 100, pentru “inalta calitate, datorita structurii, buchetului, intensitatii...

Citeste mai mult

12

Aug

2017

Villa Sandi – Prosecco transformat in stil de viata

In ultimii 20 ani, piata vinului a fost martora dezvoltarii unui segment de produs caruia putini ii dadeau sanse de reusita: Prosecco. Aparut cumva intr-un peisaj conservator, cu vinurile din Champagne aflate pe o pozitie dominanta, Prosecco parea in anii ‘60, un simplu vin cu bule, cu un rest de zahar considerabil. Sfarsitul anilor ’90, odata cu transformarea exponentilor Generatiei X in consumatori, dar si cu atentia crescanda pentru calitate a producatorilor din aceasta regiune, a declansat boomul de care acest vin spumant din Nordul Italiei avea nevoie pentru a se impune pe piata....

Citeste mai mult

3

Aug

2017

Ornellaia isi deschide propriul restaurant in Zurich

Lamberto Frescobaldi, proprietarul cramei Ornellaia, a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca va inaugura un restaurant la Zurich, Elvetia, la inceputului lui 2018, locul urmand a purta purta numele celebrului producator toscan.

Potrivit site-ului Wineattitude.eu, restaurantul Ornellaia va fi deschis impreuna cu importatorul Bindella si imobilul aflandu-se pe Bahnhofstrasse, considerata “cea mai luxoasa si exclusivista strada din lume”. Bindella, detinuta de Rudi Bindella, este unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de vinuri si...

Citeste mai mult

4

Iul

2017

Wine School: Cum pastram vinul in conditii propice

Am cumparat un vin si nu vrem sa il bem imediat. Sau avem mai multe sticle de vin si ne gandim ca ar fi cazul sa punem bazele unei viitoare colectii. Indiferent de caz, mai ales daca el presupune pastrarea vinului pentru un moment de consum viitor, trebuie sa tinem cont de cateva reguli de baza pentru a-l pastra si stoca in conditii cat mai bune.

In primul rand, inainte de a incepe orice demers de acest fel trebuie tinet cont ca un mic procent din vinurile de pe piata au o structura care sa le permita o evolutie de lunga durata. Multe dintre vinuri sunt foarte bune de consumat in...

Citeste mai mult

29

Iun

2017

Wine School: Relatia stejar-vin

Folosirea butoiului de lemn in vinificare nu este o chestiune inedita, dovezile arheologice in acest sens atestand ca aceasta indeletnicire are vreo patru cifre la capitolul varsta. Timpul a demonstrat ca lemnul de stejar se preteaza cel mai bine pentru pastrarea vinului, iar dogarii mai insistenti, angajati de producatorii de spirtoase, ca influenta focului asupra stejarului poate da nastere unor arome nebanuite in vinuri.

Potrivit unora dintre pareri lemnul de stejar este crucial in aceasta industrie, pe cand alte voci sustin ca lemnul...

Citeste mai mult

23

Iun

2017

Nerello Mascalese – combinatia perfecta intre Burgundia si Barolo

Considerat unul dintre “noile staruri” ale lumii vinului, soiul Nerello Mascalese, soi originar din Sicilia, este considerat de catre unul dintre cei mai apreciati vinificatori din Italia, Carlo Franchetti, ca fiind “o combinatie perfecta intre vinurile de Burgundia si Barolo”, anunta the Drinks Business.

Intr-un interviu acordat publicatiei britanice, Carlo Franchetti, enolog al cramei Passopisciarro, cea mai veche crama stabilita pe versantii vulcanului sicilian Etna, elogiaza soiul Nerello Mascalese, despre al carui profil aromatic spune ca trimite catre arome “afumate, de praf...

Citeste mai mult

22

Iun

2017

Chateau Lynch-Bages, al doilea cel mai popular vin din Bordeaux in restaurantele de lux

Chateau D’Yquem si Chateau Lynch-Bages sunt primele clasate intr-un top al celor mai populare vinuri in restaurantele de lux din intreaga lume, ierarhie realizata de catre Wine Lister, companie care se ocupa de analiza pietei vinurilor, si facuta publica de catre celebra publicatie de profil Decanter.

Statistica realizata de Wine Lister s-a bazat pe analiza ofertei si vanzarilor de vinuri din peste 130 de restaurante din intreaga lume, locuri in care sunt listate cele mai importanti producatori din Bordeaux. Potrivit realizatorilor studiului...

Citeste mai mult

Pages

You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Conecteaza-te cu Facebook