Vinimondo

Stiri

19

Feb

2018

Champagne Agrapart, rock-starul din Cote des Blancs

Champagne Agrapart este un nume nu foarte cunoscut de marea masă a consumatorilor din întreaga lume, din cauza numărului mic de sticle produs (mai puţin de 100.000 anual) și bugetelor de marketing aproape inexistente. Pentru pasionaţi, însă, Agrapart este unul dintre “rock-starurile” din Champagne, considerat unul dintre cei mai buni “cultivatori”, una dintre cele şapte case din regiunea franceză cotate la “3 stele din 3” de către publicaţia La Revue de Vin de France, cea mai importantă din Hexagon, alături de nume precum Selosse, Egly Ouriet sau Krug.

Casa de Champagne Agrapart et...

Citeste mai mult

2

Feb

2018

Brunello di Montalcino şi cinci dintre “eroii” săi

Cu toate că este unul dintre vinurile care au contribuit masiv la consolidarea poziţiei Italiei pe harta mondială a vinului, Brunello di Montalcino nu are nici pe departe o istorie atât de îndelungată pe cât s-ar crede. Naşterea Brunello di Montalcino datează de pe la jumătatea secolului al XIX-lea, moment în care câţiva fermieri din zona localităţii Montalcino au început să experimenteze cu un soi cultivat în regiunile vecine: Sangiovese. Cunoscut ca Brunello sau Brunellino, soiul a început să fie apreciat datorită calităţii vinurilor obţinute, dar mai ales datorită potenţialului lor de...

Citeste mai mult

26

Ian

2018

Șapte expresii ale farmecului toscan

Toscana, la fel ca multe dintre regiunile viticole ale Italiei, se poate mândri cu o istorie de trei milenii, cu o evoluție, pornind de la etrusci, asupra căreia și-au pus amprenta romanii, în antichitate, călugării creștini, în Evul Mediu, familiile aristocrate, în perioada Renașterii, dar și câțiva “pionieri”, în epoca modernă. De-a lungul timpului, această regiune a avut o evoluție sinuoasă, pigmentată cu scandaluri, cu o scădere a calității, însă de fiecare dată a reușit să revină în prim-planul vinului mondial, datorită implicării și viziunii unora dintre producători.

Cu toate...

Citeste mai mult

20

Dec

2017

Eve Riedel – fomele senzuale ale decantării vinului

Producătorul Riedel The Wineglass Company s-a consacrat la nivel mondial datorită inovaţiilor privind forma paharelor de vin, reuşind să le transforme din simple accesorii în elemente esenţiale ale experienţei senzoriale. Pentru a completa această experienţă, Riedel propune şi o paletă extrem de variată de decantoare, cu forme şi funcţii cât mai variate. Unul dintre aceste decantoare este Riedel Eve, o capodoperă în sticlă pentru realizarea căreia este nevoie de cinci persoane.

Forma şerpuită a decantorului Eve Riedel întruchipează silueta...

Citeste mai mult

12

Dec

2017

Topul James Suckling al celor mai bune vinuri din Italia în 2017

Celebrul critic de vinuri James Suckling a publicat la începutul lunii decembrie topul celor mai bune vinuri din Italia, ierarhie realizată în funcție de punctajele acordate în 2017 de editorii portalului JamesSuckling.com. Pentru acest top, degustătorii conduși de Suckling au degustat și punctat peste 3.500 de vinuri produse în Peninsulă.

Printre zonele remarcate de criticul de vinuri se află Toscana, mai ales vinurile din recolta 2015 – deținătorul primului loc provenind tot din această zonă, însă în aceeași măsură acesta recomandă Barolo, vinurile albe din Soave și Campania, dar...

Citeste mai mult

8

Dec

2017

La Scolca și Versace, echilibrul perfect între vin și modă

Celebra casă de modă Maison Versace și-a lansat noua colecție alături de vinurile La Scolca. Evenimentul exclusivist “La Vendemmia” a avut loc la Roma, la sfârșitul lunii octombrie. Potrivit reprezentanților Versace, acesta a reprezentat “combinația perfectă între puritatea stilului Versace, un brand creat cu linii clasice prin excelență, și estetica gustului vinurilor Gavi dei Gavi, recunoscute prin puritatea lor minerală și prin armonia structurală”.

Pe lângă “asemănarea estetică”, cele doua companii s-au asociat pentru această lansare și...

Citeste mai mult

17

Noi

2017

Durnberg şi semnătura unică a vinului austriac

Pentru oricine îşi doreşte să descopere caracterul unic al vinurilor din regiunea austriacă Weinviertel, cele mai bune exemple le reprezintă vinurile produse sub numele Durnberg. Mai mult, pentru foarte mulţi specialişti acestea poartă în ele şi semnătura unică a vinurilor austriece: expresie pură a fructului, prospeţime eleganţă, tipicitate extremă, mineralitate şi aciditate incredibile.

Povestea cramei Durnberg, botezată după numele dealului pe care este construită, pare desprinsă dintr-un film hollywoodian, cu trei amici din copilărie care...

Citeste mai mult

13

Noi

2017

Mike Ratcliffe, nominalizat la titlul “Inovatorul anului” de către Wine Enthusiast

Managerul cramei sud-africane Warwick Estate, Mike Ratcliffe, a fost nominalizat la titlul “Inovatorul anului” de către publicaţia americană de profil Wine Enthusiast, câştigătorii celei de-a XVIII-a gale a evenimentului Annual Wine Star Awards urmând a fi anunţaţi la sfârşitul lunii ianuarie 2018. În fiecare an, Wine Enthusiast celebrează personalităţile şi companiile cu cele mai bune performanţe în domeniul vinului şi a băuturilor spirtoase, premiile anuale fiind împărţite în 16 categorii.

Anul acesta, Mike Ratcliffe, omul din spatele...

Citeste mai mult

11

Noi

2017

Catena Zapata, aleasă cea mai bună cramă argentiniană de Robert Parker şi Ghidul Michelin

Celebra cramă argentiniană Catena Zapata a fost desemnată cea mai bună cramă argentiniană, în cadrul proiectului Extraordinary Winery Awards, competiţie organizată de echipa publicației Robert Parker Wine Advocate şi Ghidul Michelin. Ceremonia de decernare a premiilor a fost organizată în cadrul unei cine de gală, desfăşurată la New York, la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit organizatorilor, această competiţie are rolul ce aduce un plus de recunoaştere celor mai bune crame din diferite colţuri ale lumii. Pentru alegerea câştigătorilor au...

Citeste mai mult

2

Noi

2017

DueMani şi “producătorul” de staruri

Toate starurile din lumea aceasta, fie că vorbim despre muzică, cinema etc., au în spate un “producător”. El este cel care le netezeşte calea spre succes, care le şlefuieşte creaţiile pentru a impresiona diferite categorii de “consumatori”. În lumea vinului, aceşti “producători” se numesc “oeno-consultanţi”, iar Italia este una dintre ţările care, datorită şcolilor de profil dedicate, produce şi exportă astfel de consultanţi de succes.

Fost rugbist profesionist, Luca D’Attoma este unul dintre cei mai renumiţi specialişti în enologie din...

Citeste mai mult

Pages

You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Conecteaza-te cu Facebook