Vinul Nicolas Catena Zapata, elogiat de revista Decanter

Vinul Nicolas Catena Zapata, elogiat de revista Decanter

Numărul din luna octombrie al publicaţiei britanice Decanter aduce “sub lumina reflectoarelor” vinurile simbol ale Americii de Sud, Nicolas Catena Zapata fiind desemnat de editorii revistei vinul argentinian “cu cea mai mare influenţă”.

“Expresia unică a terroirului este condiţia sine-qua-non a unui vin de legendă, alături de prestigiu, longevitate şi recunoaştere din partea pieţei internaţionale. Impunându-se prin puterea exemplului, Catena şi-a întărit poziţia de companie simbol a Argentinei mai ales datorită viziunii remarcabile a proprietarului său - Nicolas Catena”, scriu jurnaliştii britanici.

Din articolul publicat în ediţia tipărită a revistei Decanter aflăm că prima recoltă a vinului Nicolas Catena Zapata a fost anul 1997. Anual sunt produse aproximativ 3.500 de cutii de 12 sticle din acest asamblaj de Cabernet Sauvignon şi Malbec. Imediat după apariţia pe piaţă a acestui vin, Nicolas Catena a organizat mai multe degustări în orb la nivel internaţional, punând vinul Nicolas Catena Zapata alături de nume mari ale industriei mondiale. Nicolas Catena Zapata este realizat de vinificatorul Alejandro Vigil, baza de 78% de Cabernet Sauvignon provenind din struguri dintr-o plantaţie aflată la 950 m altitudine, cu sol argilos-aluvionar, iar Malbecul, din plantaţia Adriana, aflată la 1.440 m, cu un sol predominant calcaros. Asamblajul, maturat 24 de luni în butoaie de stejar francez, este vinul preferat a lui Nicolas Catena, care a fost desemnat “Man of the Year” în 1992 de revista Decanter.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data