L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Mosel

Mosel

Locul de naştere al unora dintre cele mai elegante, longevive şi impresionante vinuri albe dulci şi seci, regiunea Valea Mozelei este cunoscută şi sub numele Mosel-Saar-Ruwer, numită aşa după râul Mozela şi afluenţii săi. Condiţiile de climă şi sol, precum şi topografia acestei regiuni sunt unice în lume, iar vinurile produse aici comunică cât mai fidel acest lucru. Fiind apreciate pentru proprietăţile sale de captare a căldurii soarelui, solurile, compuse în principal din ardezie, conferă vinurilor o mineralitate specifică. Temperaturile scăzute impun folosirea râurilor pentru a reflecta căldura către plantaţii, iar cele mai bune parcele, pe lângă gradul de mare înclinare, au şi expunere sud-sud-vestică pentru a primi suficientă lumină. Din cauza gradului de înclinare, plantaţiile sunt lucrate manual, lucru ce contribuie semnificativ la creşterea preţului vinurilor.

Markus Molitor a preluat crama tatălui său la vârsta de 20 de ani şi, cu toate că era foarte tânăr, a avut o viziune foarte clară în privinţa filosofiei de vinificare, aceea de a scoate în evidenţă, în fiecare an de recoltă, caracteristicile anului, cât şi caracteristicile fiecărei plantaţii în parte. De fapt, vinurile produse de Markus Molitor ilustrează prin profunzime şi structură unicitatea terroirului Văii Moselei. Plantaţia deţinută de Markus Molitor este cea mai mare de pe Valea Moselei, structura pe soiuri fiind 95% Riesling, 3% Pinot Noir şi 2% Pinot Blanc. Premiile şi recunoaşterea internaţională reprezintă rodul investiţiei făcute de Markus Molitor în vinurile sale, fiind considerat unul dintre cei mai buni producători din Germania. Pe lângă titlurile de “Vinificator al anului” în Germania, în ultimi i6 ani, vinurile lui Molitor au primit din partea criticului Robert Parker punctaje impresionante, o performanţă extrem de greu de atins: 8 x 100RP / 9 x 99RP. / 23 x 98RP. / 21 x 97RP. Sloganul după care Markus Molitor îşi urmează filosofia de vinficare este: “80% de grade, înclinare a pantelor, 95% Riesling, 100% pasiune”.