L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Lombardia

Lombardia

În Lombardia se produc două vinuri de marcă, deși zona este cunoscută în principal pentru industria modei și cea financiară. Primul este produs din strugurele Nebbiolo, ce se cultivă la granița cu Elveția, în apelațiunile Valtellina DOC și Valtellina Superiore DOCG. Cel de-al doilea este Sforzato, produs la est de Milano, în apelațiunea Franciacorta DOCG, cunoscută pentru vinurile spumante.

Producătorul deține 190ha de vii în cele mai bune zone din Franciacorta, care oferă expunere, caracter și potențial de expresie maximă a terroirului. Pentru producerea de spumante de cea mai înaltă calitate, Bellavista vinifică separat până la 107 parcele/micro-zone. Astfel devine posibil controlul riguros al calității și păstrarea celor mai subtile nuanțe, a caracterului și personalității fiecărei parcele. Vinurile Bellavista sunt rezultatul a peste 90 de asamblaje ce provin din cele 107 parcele vinificate separat. Fermentarea se realizează parțial în inox, parțial în butoaie din stejar, remuage-ul fiind realizat manual, iar învechirea pe drojdii din a doua fermentație în sticlă durează până la 72 de luni, cum este cazul vinului Bellavista Vittorio Moretti.

http://www.bellavistawine.it/

În 1872, "o casă cu subsol situată în Lugana - Sermione ia numele de Fratt". Aceasta este prima atestare istorică a companiei Ca' dei Frati. În urmă cu mai bine de 150 de ani, Felice Dal Cero, fiul lui Domenico (cultivator în Montecchia Crosara, Verona), simțind potențialul zonei viticole, se mută în Lugana di Sirmione. După 30 de ani de muncă în vie, în pivniță, în 1969 fiul său, Pietro, ia parte la nașterea primei etichete a cramei Ca' dei Frati. În 2012, Pietro lasă moștenire afacerea soției sale Rosa și copiilor Igino, Gian Franco și Anna Maria, care conduc compania cu aceeași pasiune și determinare.

Noua vie, Luxinum, cumpărată în Valpolicella, este și o întoarcere la origini, unde a început totul. Respectul reciproc, unitatea familiei, rolurile bine definite și legătura cu terenurile de pe malul lacului Garda, sunt puterea reală a familiei Dal Cero. 

http://www.cadeifrati.it/

În anii 1500, când Republica Venețiană era pe culmile gloriei, Franciacorta producea mâncare și vin destinate meselor prinților, regilor și comercianților bogați. Veneția era de pe atunci principala destinație a vinurilor produse în Franciacorta. În anii '80, când regiunea se bucura în continuare de succes internațional, Vittorio și Mariela Moretti au transformat o clădire veche în care se ardea cărămidă, în crama modernă ce a devenit Contadi Castaldi. Tunelurile și spațiile generoase ale vechii contrucții s-au dovedit a fi un spațiu ideal pentru învechirea spumantelor produse în zilele noastre.

Zona este extrem de variată, cu peisaje diverse și un univers propice creșterii viței de vie. Acestea sunt originile cramei Contadi Castaldi, companie inovatoare, ce a căutat în regiunea Franciacorta cei mai pasionați viticultori pentru plantarea celor mai bune vii.

http://www.contadicastaldi.it/