Vinimondo

Le serre nuove dell'ornellaia

Le Serre Nuove dell'Ornellaia - 2014 - Bolgheri Rosso DOC

Le Serre Nuove dell'Ornellaia2014Bolgheri Rosso DOC
PRODUCATOR Ornellaia Volum Sticla 750ml cod produs: 2585 Stoc produs in stoc
210.00RON
Rating cumparator
4 1

  • TIP:
  • Sec
  • CULOARE:
  • Rosu
  • TEMPERATURA SERVIRE:
  • 15 - 18°C
  • DECANTARE:
  • 1h
  • ALCOOL:
  • 13.5%
  • POTENTIAL DE INVECHIRE:
  • 10 - 15 ani
  • STRUGURE:
  • Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 34%, Cabernet Franc 9%, Petit Verdot 7%
  • VINIFICARE:
  • Fermentare individuala a soiurilor in tancuri de inox, atat alcoolic cat si malolactic. Maturare 15 luni, 75% in "barriques" aflate la ciclurile II-IV si 25% in "barriques" noi. Dupa primele 12 luni vinul este asamblat si revine in "barriques" pentru inca 3 luni. Dupa imbuteliere este pastrat in sticla 6 luni.

  • Vizual:
  • Rosu rubiniu.
  • OLFACTIV:
  • Profil olfactiv remarcabil, cu arome de fructe rosii proaspete si note fine de condimente.
  • GUSTATIV:
  • Pe palat se evidentiaza corpolenta medie si aromele de fructe rosii. Cu taninuri fine si matasoase si final delicat si proaspat.
  • Recomandari gastronomice:
  • Branzeturi, vanat, vita

Descriere produs:

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmand aceeasi filozofie a marilor Chateaux din Bordeaux. Primul an de productie este 1997, vinul avand aceeasi denumire de origine, provinind din acelasi terroir si tipuri de struguri, din aceleasi practici folosite in vie, procese de vinificatie si maturare in butoaie de stejar ca si in cazul Ornellaia. Obtinut in cea mai mare parte din vitele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordae mai tinereasca, mai abordabila a vinului Ornellaia. Complexitatea si structura Cabernet Sauvignonului si a Cabernet Francului sunt completate de rotunjimea matasoasa a Merlotului si de prospetimea si aciditatea crocanta a Petit Verdotului.

Fiecare soi si fiecare bloc de parcele sunt vinificate separat in tancuri de inox pentu un mai bun control al calitatii. Triere boabelor se face manual. Macerarea pe bostina are o durata de 10 zile, iar fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentatia malolactica este inceputa in tancuri de inox si finalizata in butoaie mici de stejar unde se produce si maturarea.


ORDONEAZA DUPA
FILTREAZA PRODUSELE
Tip vin
Volum Sticla (ML)
TARA ›› REGIUNE ›› PRODUCATOR
VINTAGE
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Conecteaza-te cu Facebook