*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Bonsai - 2016 - Rosso di Montalcino DOC
Bonsai - 2016 - Rosso di Montalcino DOC
- Producător: Podere Le Ripi
- Regiune: Toscana
- Țară: Italia
- Volum sticlă: 750ml
- Tip: Sec
- Culoare: Roșu
- Alcool: 14%
- Potențial de învechire: 15 - 20 ani
- Strugure: Sangiovese
- Recomandări gastronomice: brânzeturi maturate, ciuperci, miel, rață, vită
- Decantare: 1 h
- Temperatură servire: 16 - 18°C
Vizual
Roşu-rubiniu, cu reflexii cărămizii.
Gustativ
O structură impresionantă, puternică, care aduce în prim plan o mineralitate impunătoare şi un postgust lung, complex.
Olfactiv
Aromatic, se exprimă printr-o simfonie de tonuri olfactive de la notele intense de vişine, căpşune şi violete, până la notele balsamice şi de ierburi aromate.
Vinificare
Strugurii provin dintr-o plantaţie experimentală, cu cea mai mare densitate de viţe din lume (62.500 plante / ha), lucru ce duce la o auto-normare a cantităţii de struguri la hectar şi la concentrarea zaharurilor şi polifenolilor aromatici. Fermentare şi macerare cu drojdii sălbatice, timp de 25 de zile în butoaie de stejar. Vinul a fost maturat în butoaie mari de stejar timp de 24 de luni, urmate de 6 luni în sticlă.