ChileCasablanca Valley

Vin Chile


Chile

Producerea vinului a început în Chile la scurt timp după ce emigranții spanioli s-au stabilit aici în secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, țara a rămas o industrie izolată de piața internațională mare parte din secolul al XX-lea. În anii '70, faimosul producător spaniol de vinuri Miguel Torres a declarat Chile ca fiind un paradis viticol. Declarația sa este susținută de varietatea solului, climei și precipitațiilor specifice fiecărei regiuni.

Începând cu 1990, după revenirea la democrație, industria vinului din Chile a renăscut, devenind cu timpul cunoscută ca fiind una din forțele "Lumii Noi".

Casablanca Valley

Casablanca Valley

Este una dintre cele mai răcoroase regiuni din Chile datorită brizei ce vine dinspre ocean, dar și a ceței matinale. Din acest motiv, Cassablanca Valley este singura zonă din Chile în care domină vinurile albe. Strugurii albi majoritari sunt Sauvignon Blanc și Chardonnay și, într-o anumită măsură, Muscat de Alexandria. Pentru strugurii roșii, Pinot Noirul beneficiază de climatul mai răcoros, în timp ce Syrahul, plantat în zone mai înalte și mai calde, produce vinuri bine structurate, cu note condimentate și ierboase interesante. Este una dintre zonele care aduc țării reputația internațională pentru vinurile produse.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Chile FB dataFB data