Vin Australia


Australia

Industria vinului din Australia este a cincea cea mai mare din lume, cu aproximativ 780 de milioane de litri de vin produs anual, din care 60 de procente sunt destinate exportului. Industria vinului este un contribuitor important al economiei australiene, datorită producţiei, locurilor de muncă oferite, exportului şi turismului. Vinul este produs în fiecare stat australian, în 60 de regiuni de viticole cu indicaţie geografică, totalizând 160.000 de hectare. Cu toate acestea, regiunile viticole australiene se află în sudul continentului, în zonele cu climă mai rece din statele Australia de Sud, New South Wales, Victoria, Australia de Vest, Tasmania şi Queensland. Regiunile viticole din fiecare stat în parte au sortimentaţie diferită în plantaţie, soiurile cultivate fiind alese în funcţie de condiţiile de climă şi sol. Principalele soiuri cultivate în Australia sunt Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Semillon, Pinot Noir, Riesling şi Sauvignon Blanc.

Australia de Sud

Australia de Sud

Sectorul vitivinicol din Australia de Sud este responsabil pentru mai bine de jumătate din producţia de vin australian. Relieful acestui stat este extrem de diversificat şi permite producătorilor de aici să lucreze cu o varietate impresionantă de soiuri – de la Riesling, în zonele mai reci, precum Clare Valley, până la corpolentele Shiraz din Barossa Valley.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Australia FB dataFB data