Provence

Vin Provence


Provence

Regiunea Provence este caracterizată de un relief variat, divizat de dealuri proeminente. Acestea îi asigură protecția împotriva vântului Mistral și divizează regiunea în mai multe microclimate și terroiruri. Vinurile rosé sunt cele mai des întâlnite, iar recent vinurile roșii produse aici începând să prindă și ele contur. Cea mai importantă apelațiune este Côtes de Porvence AOC pentru vinurile rosé, iar lângă Toulon găsim Bandol AOC, unde se produc vinuri roșii din strugurele Mourvedre.

Château Minuty

Château Minuty a devenit un nume celebru în regiunea Provence încă din momentul construcţiei sale, la mijlocul secolului al XIX-lea, însă din momentul preluării sale de către Gabriel Farnet (bunicul actualilor proprietari), în 1936, domeniul a început să fie recunoscut drept una dintre proprietăţile etalon ale regiunii.  Astăzi, Jean-Etiene şi Francois conduc domeniul, ducând mai departe valorile familiei, concentrându-se ...

Château Minuty

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Provence
FB dataFB data