*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Ornellaia Dublu Magnum - 2016 - Bolgheri DOC Superiore
Ornellaia Dublu Magnum - 2016 - Bolgheri DOC Superiore
- Alcool: 14.5%
- Potențial de învechire: 15 - 20 ani
- Strugure: 51% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 18% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
- Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
- Decantare: 1h
- Temperatură servire: 15 - 18°C
Vizual
Rosu rubiniu.
Gustativ
Corp plin, fin, concentrat, cu taninuri matasoase si arome de fructe. Cu final echilibrat si proaspat. Un vin bine structurat.
Olfactiv
Complexitate aromatica remarcabila, cu arome evidente de fructe, condimente fine si note balsamice.
Vinificare
Fiecare soi si fiecare bloc de parcele sunt vinificate separat pentu un mai bun control al calitatii. Trierea boabelor se realizeaza manual. Fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius timp de o saptamana. Macerare pe bostina cuprinsa intre 10 si 15 zile. Fermentatia malolactica realizata in butoaie mici de stejar (70% noi si 30% trecute de ciclul I). Dupa primele 12 luni de maturare, vinul este asamblat si returnat in barriques pentru alte 6 luni. Dupa imbuteliere, vinul este pastrat in sticla pentru alte 12 luni.
Ornellaia Bolgheri DOC Superiore, vinul reprezentativ al producatorului, are in compozitie Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Realizat prima oara in 1985, provine din cele 97ha care se bucura de climatul perfect al colinelor Bolgheri, cu expunere spre mare.
Vitele de vie sunt ingrijite manual pe toata durata anului. Cand sunt copti (la maturitate deplina), strugurii de pe fiecare parcela sunt culesi manual, in cutii de maxim 15 kg. Ciorchinii trec apoi pe o masa dubla de triere unde orice boaba imperfecta este eliminata manual, asigurandu-se astfel ca doar strugurii perfect copti ajung sa fie vinificati si maturati. Vinul Ornellaia rezultat este lansat pe piata dupa 3 ani.
Ornellaia 1998 a fost declarat "Wine of the Year" de catre revista americana Wine Spectator.