*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Ornellaia Magnum - 2020 - Bolgheri DOC Superiore
Ornellaia Magnum - 2020 - Bolgheri DOC Superiore
- Alcool: 14.5%
- Potențial de învechire: 15 - 20 ani
- Strugure: 50% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 13% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
- Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
- Decantare: 1h
- Temperatură servire: 15 - 18°C
Vizual
Roșu rubiniu intens.
Gustativ
Rotund și catifelat, plăcut și captivant. Taninurile sunt dense, dar elegante, iar finalul se dovedește a fi savuros și de durată.
Olfactiv
Fructe roșii coapte, vanilie delicată și note blânde de tutun.
Vinificare
Ciorchinii au fost culeși manual în lăzi de 15 kg și apoi selectați manual pe o masă dublă de sortare, înainte și după desciorchinare și în final zdrobiți ușor. În 2016, pe lângă selecția manuală a fost introdusă sortarea optică, pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea selecției. Fiecare soi de struguri a fost vinificat separat. Fermentarea a avut loc în rezervoare de oțel inoxidabil și de beton la temperaturi cuprinse între 26 și 30°C timp de o săptămână, urmată de macerare timp de aproximativ 15 zile, pe o durată totală în cuvă de aproximativ trei săptămâni. Fermentația malolactică a avut loc în principal în butoaie de stejar, 70% noi și 30% la ciclul doi de folosire. Vinul a rămas apoi în barriques, în pivnițele cu temperatură controlată de la Ornellaia, timp de aproximativ 18 luni. După primele 12 luni de maturare, vinul a fost asamblat și apoi returnat în barriques pentru încă 6 luni. După îmbuteliere, vinul a mai fost lăsat la maturat încă 12 luni înainte de a fi pus pe piață.
Ornellaia Bolgheri DOC Superiore, vinul reprezentativ al producătorului, are în compoziție Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Realizat prima oară în 1985, provine din cele 97ha care se bucură de climatul perfect al colinelor Bolgheri, cu expunere spre mare.
Vițele de vie sunt îngrijite manual pe toată durata anului. Când sunt copți (la maturitate deplină), strugurii de pe fiecare parcelă sunt culeși manual, în cutii de maxim 15 kg. Ciorchinii trec apoi pe o masă dublă de triere unde orice boabă imperfectă este eliminată manual, asigurându-se astfel că doar strugurii perfect copți ajung să fie vinificați și maturați. Vinul Ornellaia rezultat este lansat pe piață dupa 3 ani.