L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Valea Ronului

Valea Ronului

Cu toate că este considerată o singură regiune viticolă, Valea Ronului se distinge în mod natural în două zone - Nord și Sud, cu struguri și climate diferite. Deși în partea de nord se produce doar 5% din cantitatea totală de vin a regiunii Ronului, de aici provin cele mai cunoscute și scumpe vinuri. Cele mai prestigioase apelațiuni din nordul Ronului sunt Hermitage AC, Crozes-Hermitage AC, Cote Rotie AC și Cornas AC, care produc vinuri roșii din Syrah și vinuri albe din Viognier și Marsanne.

Sudul Ronului produce 95% din cantitatea de vin a întregii Văi a Ronului, iar climatul este diferit de nord, caracterizându-se prin ierni blânde și foarte călduroase, chiar secetoase. Cei mai cunoscuți struguri roșii sunt Grenache, Syrah, Mourvedre și Cinsault, iar cele mai cunoscute apelațiuni sunt Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Vacquyeras, Gigondas și Châteauneuf-du-Pape. Strugurii albi folosiți sunt Grenache Blanc, Grenache Gris și Bourboulenc.

Le Vieux Télégraphe se află pe platoul La Crau, în cea mai sudică parte a apelațiunii Châteauneuf-du-Pape încă din 1898 și este unul dintre cele mai cunoscute nume din regiune. Familia Brunier, cea care deține Le Vieux Télégraphe, este legată de producerea vinului pe platoul La Crau de peste 100 de ani. Vinurile de aici evocă în cea mai pură formă conceptul de terroir, reflectând în totalitate clima, solul, expunerea la soare și pantele înalte. Mulți iubitori și cunoscători de vin consideră pe bună dreptate Le Vieux Télégraphe un Grand Cru din regiunea Châteauneuf-du-Pape.

http://www.vieux-telegraphe.fr/en

Domaines La Roquète este format din trei zone, soluri diferite, altitudini și micro-climate variate, formate din "Plateau du Piélong", "La Roquète și Pignan" și "Colombis". "Plateau du Piélong", una dintre cele mai înalte zone din apelațiunea Châteauneuf-du-Pape, este un platou pietros prin excelență. Toti strugurii Grenache din la Roquète provin de pe acest platou. "La Roquète și Pignan" sunt două parcele adiacente din partea estică, unde pietrișul specific zonei mai înalte este înlocuit de zone nisipoase, îmbinate cu pietriș. De aici provin strugurii albi. "Colombis" este a treia zonă al cărei sol și expunere sunt mai potrivite pentru vițele de Syrah, folosite în asamblajele La Roquète.

http://www.vignoblesbrunier.fr/

O proprietate de 26 ha, plantată de Hilarion Roux, Les Pallieres este considerat o grădină minunată cu vie care se agață de partea din spate a stâncii calcaroase Dentelles de Montmirail . O grădină plantată și cultivată de aceeași familie de secole, unde creșterea animalelor și a măslinilor a făcut ușor loc creșterii viței de vie. În 1998, Familia Brunier împreună cu celebrul importator american Kermit Lynch, cumpără domeniul și devin proprietarii acestui superb loc plantat cu Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvedre, Clairette și Bourbulenc.

http://www.vignoblesbrunier.fr/

În 1834, Antoine Jaboulet se atașa de terenul din Valea Ronului, legându-și pentru totdeauna destinul de acest teren generos. Prin muncă și pasiune, viile îi vor oferi un vin de o calitate excepțională, calitate perpetuată și de fii săi: Paul și Henry. Paul este cel care a dat numele companiei - Paul Jaboulet Aîné - și de atunci câteva generații au continuat munca înaintașilor lor, făcând din acest domeniu unul cunoscut la nivel internațional. Din 2006, domeniul aparține familiei Frey, deținătorii domeniului La Lagune din Bordeaux. Vinuri ca La Chapelle Hermitage 1978 sau 1990 au devenit legendare și se vând la prețuri foarte mari la licitațiile internaționale de vinuri.

http://www.jaboulet.com/