L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Constantia

Constantia

Constantia găzduiește unele dintre cele mai vechi vii din zona Cape, influențele răcoroase dinspre ocean făcând propice producerea de Sauvignon Blanc de calitate. De aici vine faimosul Vin De Constance produs din Muscat cules târziu. În zonele mai călduroase se plateaza Shiraz și Cabernet Sauvignon.

Austen, Dickens și Baudelaire, toți au menționat vinul din Constantia în scrierile lor. Vin de Constance a devenit un mit pierdut, dar în 1986 a reînceput să fie produs și îmbuteliat în sticla de 500ml cu aceeași etichetă. Putregaiul nobil a fost înregistrat pentru prima oară în regiunea Cape la începutul secolului al XX-lea, iar vinul de Constance seamănă mai mult cu cel dulce din Tokaji decât cu cele realizate în Sauternes sau Germania.

Odată cu relansarea din 1986 s-a produs și o schimbare majoră - în Vin de Constance nu mai intră strugurii afectați de putregaiul nobil. În timp ce vinurile provenind din secolul al XX-lea aveau în jur de 100g zahăr rezidual și alcool de 14%, cele din secolul al XVIII-lea treceau de 15%, fiind 'fortificate' pentru a putea rezista drumului până în Europa.

http://www.kleinconstantia.com/