*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Vin Château Carbonneau
Château Carbonneau
Château Carbonneau este situat în estul departamentului Gironde, încadrat de orașele Pessac sur Dordogne și Gensac, la 25 de minute est de Saint Emilion. Castelul a fost construit începând cu anul 1860, pe locul unui conac foarte vechi, de către familia Bachan. Locul de construcție a fost ales astfel încât să fie situat deasupra unei pânze freatice abundente și nu prea adânci, care furnizează apă foarte pură izvoarelor și fântânilor ce sunt folosite și astăzi. Arhitectura și orientarea castelului și a anexelor sale au fost și ele alese cu grijă: o terasă mare însorită domină parcul la sud și la nord. Crama este pe jumătate îngropată și menține o răcoare și o temperatură constantă vara. Familia Bachan, neavând moștenitori, după primul război mondial au vândut proprietatea. Noii proprietari au suferit repercusiunile marii crize din 1929 și o mare parte din vița de vie a fost smulsă.
În 1937, Harold și Claude Ray au achiziționat moșia, decizând să se întoarcă în Franța din Noua Zeelandă, unde emigraseră după primul război mondial. Fiica lor, Olga, născută în Kaiaua, Noua Zeelandă, avea doar 12 ani. Au cumpărat moșia Carbonneau – o proprietate aproape de locul natal al familiei lui Yann și Paulette Franc de Ferriere, prieteni ai lui Harold și Claude – pentru a dezvolta o fermă de vaci de lapte. Harold a avut grijă remarcabilă de turmă, în timp ce Claude a gestionat ferma și a restaurat castelul și l-a readus la locul său în viața socială a țării. În 1946, Olga Ray s-a căsătorit cu Jean Franc de Ferriere (fiul lui Yann și a lui Paulette), iar în anul 1975, părinții Olgăi le-au donat acestora proprietatea. În anul 1992, Wilfrid, unul din cei cinci copiii ai Olgăi și a lui Jean, a preluat moșia împreună cu soția sa Jacquie, pentru a o exploata direct. Atunci a început planul de replantare a viei, modernizarea cramei și restaurarea castelului pentru a primi oaspeți. Din 2016, apelația Sainte-Foy face parte din Union des Côtes de Bordeaux.
De la recolta anului 2019, Carbonneau este în conversie BIO cu agenția Ecocert și începând cu recolta anului 2022, va fi acreditată în Agricultura Bio (AB). De asemenea, din anul 2021 Chateau Carbonneau a început conversia la agricultura biodinamică nu numai a podgoriei, ci a fermei în întregime și va fi acreditată în Agricultura Biodinamică (Demeter) începând cu recolta anului 2023.
Château Carbonneau Séquoia - 2020
Roșu, Sec ( 62% Merlot, 25% Cabernet Franc,13% Cabernet Sauvignon)
Château Carbonneau La Verrière Rouge - 2020
Roșu, Sec (80% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot)