Dupa ce am dat startul evenimentelor “Join The Wine Club!”, cu o serie de spumante, la sfarsitul lunii martie, impreuna cu prietenii nostri de la wine-barul VINO, am intampinat pasionatii de vinuri din Bucuresti si nu numai cu povesti si o degustare dedicata Rieslingului, Seara a vrut sa creioneze mai bine ceea ce inseamna expresia acestui soi in portofoliul Vinimondo. Astfel, sub numele generic "Join The Wine Club!”, am adunat pe afisul evenimentului sapte Rieslinguri cu stiluri de vinificare diferite din Rin si alte colturi ale ale lumii.
Primul care a deschis degustarea si a pasit pe “catwalk” a fost Joh. Jos. Prum Graacher Himmelreich Kabinett 2015 VDP, un Riesling tipic, exploziv si seducator de pe Valea Mozelei, produs de unul dintre cei mai apreciati producatori din Germania. Acesta a fost urmat de catre Elena Walch Riesling “Castel Ringberg” 2015, care a oferit indicii despre ce inseamna vinificarea acestui soi in Alto Adige, prin stilul sau auster si vegetal. Leon Beyer Riesling 2015 a readus stilistic participantii la ceea ce transmite Rieslingul din Alsacia: echilibru intre tonurile de hidrocarburi si cele de fruct, cu accent pe structura mineral-prafoasa.
Trecerea la Craggy Range Te Muna Road 2014 a reprezentat o surpriza pentru toti cei prezenti, producatorul neozeelandez din regiunea Martinborough etaland pe langa notele de kerosen si fruct exotic si tonuri lejere si bine integrate de vanilie si fum.
Jermann Afix Riesling 2012, vin din Friuli Venezia-Giulia, Italia, a impresionat prin structura sa impunatoare, mineral-acida dar si prin aromele specifice soiului.
Leon Beyer, producator exponential pentru Alsacia, a revenit in degustare cu Riesling Comtes d’Eguisheim 2004, unul dintre cele mai bune exemple in privinta modului de evolutie impecabil al acestui soi.
Ultimul vin din degustare, dar nu cel din urma in privinta sufragiilor celor prezenti, Casas del Bosque Late Harvest Riesling 2013, un vin dulce, realizat prin “botrytizarea” boabelor, a incheiat cu succes seria de Rieslinguri de la VINO.
Valentin Ceafalau