Nerello Mascalese – combinatia perfecta intre Burgundia si Barolo

Nerello Mascalese – combinatia perfecta intre Burgundia si Barolo

Considerat unul dintre “noile staruri” ale lumii vinului, soiul Nerello Mascalese, soi originar din Sicilia, este considerat de catre unul dintre cei mai apreciati vinificatori din Italia, Carlo Franchetti, ca fiind “o combinatie perfecta intre vinurile de Burgundia si Barolo”, anunta the Drinks Business.

Intr-un interviu acordat publicatiei britanice, Carlo Franchetti, enolog al cramei Passopisciarro, cea mai veche crama stabilita pe versantii vulcanului sicilian Etna, elogiaza soiul Nerello Mascalese, despre al carui profil aromatic spune ca trimite catre arome “afumate, de praf de pusca, ardei gras si minerale”. In acelasi timp, Franchetti mai afirma ca acest soi are potentialul de a deveni un nou star si un nou clasic pentru lumea vinului, deoarece “combina eleganta Pinotului Noir din Burgundia cu structura tanica a vinurilor din Barolo”.

“Comparativ cu Pinot Noir, are taninuri mai puternice si aciditate mai ridicata. Are un corp elegant si subtire precum Pinot Noir, insa o structura taninoasa mai impunatoare”, a afirmat Franchetti, adaugand ca o mare importanta in structura vinurilor din Nerello Mascalese o are si solul vulcanic, dar si altitudinile ridicate la care se afla plantatiile de vita de vie de pe muntele Etna.

Infiintata in 2000, de catre Andrea Franchetti si varul sau Carlo, crama Passopisciaro s-a remarcat in peisajul vinului de superpremium italian prin calitatea extrema a vinurilor sale si prin caracterul lor exotic. Passopisciaro produce sase vinuri diferite din Nerello Mascalese, cinci dintre ele fiind “single vineyard” (Contrada Porcaria, Contrada Chiappemacine, Contrada Guardiola, Contrada Sciaranuova si Contrada Rampante), cantitatile nedepasind 3.000 de sticle anual, ultimul fiind un asamblaj din toate cele cinci plantatii (Passorosso).

De curand, Angelo Gaja, pionier al vinului italian, a achizitionat o plantatie in regiune pentru a produce primul sau vin din Nerello Mascalese.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data