Noua etichetă Vendemmia d'Artista Ornellaia

Noua etichetă Vendemmia d'Artista Ornellaia

Artistul plastic de origine americană Shirin Neshat este cea care va semna cea de-a unsprezecea etichetă Vendemmia d’Artista, proiectul celebrei crame toscane Ornellaia. Proiectul, numit “La Tensione”, nume inspirat de caracteristicile recoltei 2016, presupune o instalaţie artistică realizată la cramă, etichetele a 111 sticle de format mare şi eticheta pentru una dintre cele şase sticle de 750ml din cutiile de Ornellaia 2016. Conceptul inspirat de Shirin Neshat vorbeşte despre vin ca mobil al relaţiilor sociale. “În proiect am inclus şi un poem din secolul al X-lea al legendarului poet Omar Kayyam, cu titlul «Fără vin pur nu pot exista»”, a declarat artista.

Neshat este fotograf, regizor şi artist-video, întreaga sa creaţie având că teme principale situaţia socio-politică din Iran şi aspecte ale vieţii musulmane.

“2016 reprezintă o recoltă cu un imens succes, care scoate în evidenţă toate virtuţile climatului Bolgheri: lumina solară din abundenţă, fără căldură excesivă, o vară secetoasă care a permis strugurilor să atingă maturitatea şi concentrarea perfectă, precum şi precipitaţiile în cantităţi optime pentru a evita stresul”, a precizat Axel Heinz, managerul cramei Ornellaia. “Toate aceste elemente împreună au dat naştere unui vin cu o concentrare abundentă şi cu taninuri ferme şi crocante, două forţe care par că stau în opoziţie, creând o aşa-zisă «tensiune».

Designul etichetei recoltei 2014 a fost creat de artistul brazilian Ernesto Neto, iar în 2015 semnatarul a fost sud-africanul William Kentridge, cel care a creat şi eticheta 2016 pentru Mouton Rothschild.

În cadrul proiectului Vendemmia d’Artista, 111 sticle de format mare (100 de sticle Dublu Magnum de 3 litri, 10 sticle Imperial de şase litri şi nouă sticle Salmanazar de nouă litri) vor fi vândute prin casa de licitaţii Sotheby’s, banii urmând a fi donaţi în scopuri caritabile.

 

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data