*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Château Pape Clément - 2022 - Pessac-Léognan Grand Cru Classé Des Graves AC
Château Pape Clément - 2022 - Pessac-Léognan Grand Cru Classé Des Graves AC
- Producător: Château Pape-Clément
- Regiune: Bordeaux
- Țară: Franţa
- Volum sticlă: 750ml
- Tip: Sec
- Culoare: Roșu
- Alcool: 14%
- Potențial de învechire: 15 - 20 ani
- Strugure: 56% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 4% Cabernet Franc
- Recomandări gastronomice: terine, trufe, vânat, vită
- Decantare: 1h
- Temperatură servire: 15 - 18°C
Vizual
Roșu rubiniu intens cu miez opac și irizații purpurii către margine.
Gustativ
Concentrat, fin și armonios, cu o paletă aromatică pe cât de largă, pe atât de precisă. Suculent, cu arome de cireșe negre, taninuri coapte, o notă subtilă de alune de pădure. Final excepțional, lung și profund. Potențial bun de învechire.
Olfactiv
Un buchet multifațetat cu note de condimente fine, lemn nobil, fructe de pădure roșii, o notă de coacăze negre și coajă de portocală.
Vinificare
Strugurii sunt culeși cu grijă manual în lăzi mici și sunt supuși unei sortări inițiale în podgorie, pentru a se asigura că sunt selectați numai cei mai buni fructe. Fiecare boabă este apoi desciorchinată manual și sortată din nou meticulos pe o masă de sortare. Boabele sunt transferate prin gravitație în cuve de lemn de 30-70 hl, unde are loc o macerare pre-fermentativă la temperatură scăzută, pentru a păstra prospețimea aromatică și culoarea. Fermentarea implică o presare manuală ușoară pentru a extrage delicat taninurile și aroma, macerarea totală durând între 30 și 40 de zile. După fermentare, vinul este transferat prin gravitație în butoaie de stejar francez, unde are loc fermentarea malolactică. Vinul este apoi maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar, ceea ce îi permite să dezvolte profunzime, complexitate și echilibru înainte de îmbuteliere.