*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Cuvée Nicolas Francois Billecart - 2008 - Champagne AOC
Cuvée Nicolas Francois Billecart - 2008 - Champagne AOC
- Producător: Champagne Billecart-Salmon
- Regiune: Champagne
- Țară: Franţa
- Volum sticlă: 750ml
- Tip: Spumant
- Culoare: Alb
- Alcool: 12%
- Potențial de învechire: 15 - 20 ani
- Strugure: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
- Recomandări gastronomice: crustacee, foie gras, fructe de mare, homar, pește, pui
- Temperatură servire: 10 - 12°C
Vizual
Galben auriu strălucitor, cristalin, pus în valoare de o erupție de bule fin cizelate.
Gustativ
Echilibrat și bogat în arome (zmeură galbenă proaspătă, gutuie, biscuiți cu miere și cremă de lămâie, smochine proaspete, lemn dulce). Textură cu personalitate puternică, cu amprentă de calcar și intensitate incredibilă, frânată de dozajul redus, complet integrat. Finalul cu o complexitate rară se dezvoltă spre note de pâine prăjită și bergamotă.
Olfactiv
Arome revigorante de fructe de livadă (piersică albă, nectarină, prună), note complexe de fulgi de migdale prăjite ușor, frangipani, coajă de mandarină confiată, accentuate de strălucirea unei persistențe florale (floare de salcâm și petale de trandafir).
Vinificare
Metoda tradițională, 17% vinificat în butoaie de stejar, fermentație malolactică parțială. Dozaj 2.9 g/l.
În cea mai importantă competiție de Champagne realizată până în prezent, Degustarea Mileniului, organizată în 1999 de Richard Julin - deținătorul recordului mondial la Champagne degustate (peste 10.000 în 2010) - care a inclus vinuri din recolte din perioada 1900-2000, primele 2 clasate au fost Nicolas-Francois Billecart 1959 și 1961.
Calitatea vinurilor a crescut și mai mult între anii 1976 și 1985 când au fost înlocuite tancurile mari în care se realiza fermentarea și instalate 60 de rezervoare mici, ce permit vinificarea separată pe parcele individuale de vie de pe proprietatea Billecart. Acest lucru permite o mai mare atenție asupra cupajului final având control total asupra calitații fiecărui vin care intră în componența finală.