*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Le Serre Nuove dell'Ornellaia Dublu Magnum - 2022 - Bolgheri DOC Rosso
Le Serre Nuove dell'Ornellaia Dublu Magnum - 2022 - Bolgheri DOC Rosso
- Alcool: 14.5%
- Potențial de învechire: 10 - 15 ani
- Strugure: 65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
- Recomandări gastronomice: vită, brânzeturi, vânat
- Decantare: 1h
- Temperatură servire: 15 - 18°C
Vizual
Roșu violet intens.
Gustativ
Un debut generos și suculent este urmat de taninuri bogate și ferme, în timp ce finalul este aromat, catifelat și persistent.
Olfactiv
Arome de fructe negre coapte, condimente și note lemnoase ușor prăjite.
Vinificare
Strugurii sunt recoltați manual în coșuri de 15 kg. Urmează o selecție dublă a ciorchinilor de struguri, apoi desciorchinarea și presarea ușoară. Fermentația alcoolică a avut loc individual pentru fiecare soi de struguri și parcelă la temperatura controlată de 22-28°C timp de 2 săptămâni, atât în rezervoare de inox, cât și în cuve de ciment și a fost urmată de o perioadă de macerare de 10-15 zile. Fermentația malolactică are loc tot în rezervoare de inox după care vinul este transferat in barriques, 25% noi și 75% la ciclul al doilea de utilizare. Maturarea are loc în barriques timp de 15 luni. După primele 12 luni vinul este asamblat și revine în barriques pentru alte 3 luni. După îmbuteliere este păstrat în sticlă timp de 6 luni.
Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmând aceeași filozofie a marilor Chateaux din Bordeaux. Primul an de producție este 1997, vinul având aceeași denumire de origine, provenind din același terroir și tipuri de struguri, din aceleași practici folosite în vie, procese de vinificație și maturare în butoaie de stejar ca și în cazul vinului Ornellaia. Obținut în cea mai mare parte din vițele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordare mai tinerească a vinului Ornellaia. Complexitatea și structura generată de Cabernet Sauvignon și de Cabernet Franc sunt completate de rotunjimea mătăsoasă specifică lui Merlot.