Le Serre Nuove dell'Ornellaia Imperial - 2016 - Bolgheri DOC Rosso

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Imperial - 2016

Robert Parker: 94
James Suckling: 94
Wine Spectator: 93
Înapoi la shop

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Imperial - 2016 - Bolgheri DOC Rosso

2.700,00 RON
cod produs: 3412
+
-
Informații stoc
(Momentan, produsul nu este in stoc)
  • Alcool: 14,5%
  • Potențial de învechire: 10 - 15 ani
  • Strugure: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
  • Decantare: 1h
  • Temperatură servire: 15 - 18°C

Vizual

Roșu închis, aproape vișiniu.

Gustativ

Arome bogate, taninuri mătăsoase, fiind deopotrivă suplu și dens.

Olfactiv

Profil olfactiv remarcabil, cu arome de fructe roșii de pădure, condimente și note balsamice și de piper.

Vinificare

Fermentare individuală a soiurilor în tancuri de inox, atât alcoolic cât și malolactic. Maturare 15 luni, 75% în "barriques" aflate la ciclurile II-IV si 25% în "barriques" noi. După primele 12 luni vinul este asamblat și revine în "barriques" pentru încă 3 luni. După îmbuteliere este păstrat în sticlă 6 luni.

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmând aceeași filozofie a marilor Chateaux din Bordeaux. Primul an de producție este 1997, vinul având aceeași denumire de origine, provenind din același terroir și tipuri de struguri, din aceleași practici folosite în vie, procese de vinificație și maturare în butoaie de stejar ca și în cazul vinului Ornellaia. Obținut în cea mai mare parte din vițele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordare mai tinerească a vinului Ornellaia. Complexitatea și structura generată de Cabernet Sauvignon și de Cabernet Franc sunt completate de rotunjimea mătăsoasă specifică Merlot si de prospețimea și aciditatea crocantă a Petit Verdot.

Fiecare soi și fiecare bloc de parcele sunt vinificate separat în tancuri de inox pentru un mai bun control al calității. Trierea boabelor se face manual. Macerarea pe boștină are o durată de 10 zile, iar fermentația alcoolică se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentația malolactică este începută în tancuri de inox și finalizată în butoaie mici de stejar unde se produce și maturarea.


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Te-ar putea interesa si

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB dataFB data