Ornellaia Magnum 2007 Sec Roșu | VINIMONDO

Ornellaia Magnum - 2007 - Bolgheri DOC Superiore

Ornellaia Magnum - 2007

Wine Enthusiast: 99
James Suckling: 98
Wine Spectator: 97
Antonio Galloni: 93
Înapoi la shop

Ornellaia Magnum - 2007 - Bolgheri DOC Superiore

2.600,00 RON
cod produs: 476
+
-
Product: 
  • Alcool: 14.5%
  • Potențial de învechire: 15 - 20 ani
  • Strugure: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
  • Decantare: 1h
  • Temperatură servire: 15 - 18°C

Vizual

Rosu rubiniu inchis.

Gustativ

Fin prin excelenta, corp plin, concentrat, cu taninuri matasoase, arome pure de fructe, culminand cu un final lung si intens. Un vin extrem de bine structurat.

Olfactiv

Complexitate olfactiva remarcabila, arome de fructe negre de padure, condimente intense si tutun.

Vinificare

Fiecare soi si fiecare bloc de parcele sunt vinificate separat pentu un mai bun control al calitatii. Trierea boabelor se realizeaza manual. Fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius timp de o saptamana. Macerare pe bostina cuprinsa intre 10 si 15 zile. Fermentatia malolactica realizata in butoaie mici de stejar (70% noi si 30% trecute de ciclul I). Dupa primele 12 luni de maturare, vinul este asamblat si returnat in barriques pentru alte 6 luni. Dupa imbuteliere, vinul este pastrat in sticla pentru alte 12 luni.

  • Ornellaia Bolgheri DOC Superiore, vinul reprezentativ al producatorului, are in compozitie Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Realizat prima oara in 1985, provine din cele 97ha care se bucura de climatul perfect al colinelor Bolgheri, cu expunere spre mare. 

    Vitele de vie sunt ingrijite manual pe toata durata anului. Cand sunt copti (la maturitate deplina), strugurii de pe fiecare parcela sunt culesi manual, in cutii de maxim 15 kg. Ciorchinii trec apoi pe o masa dubla de triere unde orice boaba imperfecta este eliminata manual, asigurandu-se astfel ca doar strugurii perfect copti ajung sa fie vinificati si maturati. Vinul Ornellaia rezultat este lansat pe piata dupa 3 ani.

    Ornellaia 1998 a fost declarat "Wine of the Year" de catre revista americana Wine Spectator.

"The 2007 Ornellaia is a masterpiece blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Francranc, and a tiny element of Petit Verdot. The intensity and purity are outstanding and the wine delivers beautiful notes of chocolate, black cherry, leather, cedar and spice. It's a big, modern expression that closes long with luscious softness and opulent fruit. Hold for 10 years or more.Cellar Selection." 99 Points Wine Enthusiast

"A wine that does everything right and puts it in beautiful balance. Full-bodied, yet reserved, silky and elegant, with wonderful fruit and friendly tannins. Best after 2012." 97 Points Wine Spectator

"The 2007 Ornellaia is remarkably open and accessible, very much in keeping with the personality of the vintage. Clean, minerally notes frame a core of silky, perfumed dark fruit, mocha, spices, licorice, grilled herbs and leather that impresses for its exceptional length. Tasted next to the 2007 Le Serre Nuove, the 2007 Ornellaia shows more muscle (from the higher percentage of Cabernet Sauvignon), but in terms of pure quality the wines are very close. The 2007 is not a big, massive Ornellaia, but rather a wine built on elegance and finesse, both of which are on full display. The 2007 should drink well with a minimum of cellaring, but whether it will make old bones remains a question mark at this point. The 2007 Ornellaia is 55% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 14% Cabernet Francranc and 4% Petit Verdot. Anticipated maturity: 2012-2022." 93 Points The Wine Advocate


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Te-ar putea interesa si

Ofertele săptămânii

În fiecare săptămână alegem unul sau mai mulți producători și vă facem oferte de nerefuzat.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.