L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Languedoc

Languedoc

Regiunea Languedoc se bucură de un climat cald, mediteraneean cu mult soare, veri călduroase cu multe zile peste 30 grade Celsius și ierni blânde, cu puțină ploaie. În consecință, în cei mai mulți ani condițiile sunt ideale pentru creșterea strugurilor, iar variția ia de la an la an este minoră. Cei mai întâlniți struguri sunt Grenache, Syrah, Carignan, Mourvedre și Cinsault pentru vin roșu. Chardonnay, Grenache Blanc, Grenache Gris și Sauvignon Blanc sunt folosiți pentru producerea vinurilor albe. Cele mai cunoscute apelațiuni sunt Languedoc, Minervois și Pic St Loup.

Anne Gros și Jean-Paul Tollot sunt doi producători și enologi cu experiență de peste 20 de ani în Burgundia. De altfel, soț și soție, împreună au început să producă vinuri de mare calitate în Cazelles, din regiunea Minervois din Sudul Franței. Familia Gros-Tollot împreună cu cei doi copii al lor, locuiesc și lucrează acum aici în cele mai multe weekenduri. Având în vedere experiența și cunoștințele celor doi, nu este de mirare că reușesc să producă vinuri diferite față de orice alte vinuri din Minervois sau chiar din Languedoc.

http://www.anne-gros.com/

Situate în inima regiunii Languedoc, la poalele munților Cevennes, viile Fontes acoperă un mozaic de terroirs (șist, bazalt, calcar-argilă). Terasele de viță de vie beneficiază de un microclimat mediteranean, potrivit pentru producția de vinuri de înaltă calitate. 

Arhivele certifică faptul că vița de vie a apărut în Fontes între I și al II-lea secol al erei noastre. În secolul al XVIII-lea, via reprezenta doar o treime din culturile locale (măsline și cereale). Astăzi, via ocupă 95% din suprafața cultivabilă a orașului.

Producția este de 40.000 HL anual, din care aproximativ 60% reprezintă vinuri roze și vinuri etichetate sub AOC. 

http://www.les-vignerons-de-fontes.com/