L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Valea Loarei

Valea Loarei

Datorită lungimii râului, diferențele climaterice de pe Valea Loarei sunt considerabile. În viile din centrul regiunii climatul este continental răcoros, în timp ce în partea de sud, spre Anjou și Nantais, devine maritim, datorită influenței oceanului Atlantic. Cel mai răspândit strugure este Chenin Blanc, din care se fac cele mai multe vinuri albe ale regiunii. Întâlnim de asemenea Melon Blanc și Sauvignon Blanc. În viile din centrul regiunii se produc vinurile celebre de Sancerre și Pouilly Fumé din Sauvignon Blanc. Alte apelațiuni sunt Menetou-Salon AC, Touraine AC, Saumur AC și Anjou AC.

Pascal Jolivet este una dintre cele mai tinere și mai dinamice crame din Valea Loirei. Domeniul a fost fondat în 1987 și este specializat în vinuri Sancerre și Pouilly Fumé, vinuri ce câștigă foarte repede teren în restaurantele cu stele Michelin din Franța, dar și din alte părți ale lumii.

În prezent, proprietatea se întinde pe aproape 29ha, domeniul achiziționând aproximativ 50% dintre strugurii folosiți în producție. Vinurile sunt clasice, specifice zonei din care provin.

http://www.pascal-jolivet.com/