L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Valea Loarei

Valea Loarei

Datorită lungimii râului, diferențele climaterice de pe Valea Loarei sunt considerabile. În viile din centrul regiunii climatul este continental răcoros, în timp ce în partea de sud, spre Anjou și Nantais, devine maritim, datorită influenței oceanului Atlantic. Cel mai răspândit strugure este Chenin Blanc, din care se fac cele mai multe vinuri albe ale regiunii. Întâlnim de asemenea Melon Blanc și Sauvignon Blanc. În viile din centrul regiunii se produc vinurile celebre de Sancerre și Pouilly Fumé din Sauvignon Blanc. Alte apelațiuni sunt Menetou-Salon AC, Touraine AC, Saumur AC și Anjou AC.

Maison Pascal Jolivet este una dintre cele mai tinere şi mai dinamice crame de pe Valea Loarei. Fondată în 1985, această companie specializată în realizarea de vinuri de Sancerre şi Pouilly Fume şi-a creat rapid un renume prin listarea în meniul mai multor restaurante cu stele Michelin din Franţa. În acest moment domeniul exploatează 50 de hectare de viţă de vie, atât în apelaţiunea Sancerre, cât şi în Pouilly Fume. Vinurile din Sancerre sunt realizate din vii plantate pe trei tipuri de sol – argilă, calcar şi silex, fiind mai florale şi mai elegante decât multe alte vinuri din acelaşi soi, din alte regiuni. Vinurile Pouilly Fume exprimă caracteristici minerale de cremene (pierre a fusil),  fiind mai rotunde şi mai cremoase decât vinurile din Sancerre. 
Pascal Jolivet este un aprig susţinător al vinificării organice şi al practicilor enologice prietenoase cu mediu, atât în vie, cât şi în cramă. Filosofia acestei crame este aceea de a lasă natura să îşi urmeze cursul, cu o intervenţie umană cât mai redusă. Musturile sunt fermentate cu drojdii sălbatice, în tancuri de inox, cu temperatură controlată. Valentina Buoso este actualul vinificator al cramei, aceasta la rândul său fiind un adept al filosofiei şi practicilor impuse de Pascal Jolivet. 

http://www.pascal-jolivet.com/