*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Vin Château Léoube
Château Léoube
Carole și Anthony Bamford căutau de ceva vreme o casă în Provence, când în cele din urmă au găsit moșia Léoube într-un golf liniștit de pe litoral, cu o casă splendidă care fusese deținută de aceeași familie de ani de zile și s-au îndrăgostit de aceasta. Proprietarii anteriori produceau vin rosé în cantități mici, iar familia Bamford a vrut să onoreze această tradiție și să continue să lucreze cu terroir-ul și decorul unic al acestui castel istoric. Totodată ei au sperat să impulsioneze vinificația de la Léoube pentru a crea vinuri de o calitate excepțională și care să devină mult mai cunoscute. După ce și-au orientat propria fermă de familie din Marea Britanie către principii organice, familia Bamford a dorit să aducă aceeași abordare durabilă și naturală la Léoube, lucrând în ritmul anotimpurilor pentru a păstra și proteja pământul și pentru a produce vinuri în armonie cu ciclurile naturii. Au ajuns la Léoube în 1997 și au început procesul de transformare a podgoriilor și a plantației de măslini în culturi organice. Când au cumpărat moșia, soții Bamford l-au rugat pe vecinul lor, Jean-Jacques Ott să-i ajute și să-i ghideze prin procesul de conversie. Mai târziu, fiul lui Jean-Jacques, Romain, a venit să lucreze pentru familia Bamford, aducând cu sine o sensibilitate unică vinificației de la Léoube, combinând tehnicile tradiționale cu noua tehnologie pentru a crea vinuri elegante și echilibrate care reflectă expertiza și măiestria sa în meșteșugul vinificării. Astăzi, vinurile Léoube sunt vândute în peste 30 de țări din întreaga lume.