Lisabona

Vin Lisabona


Lisabona

Regiunea Lisabona (fostă Estramadura) este o regiune viticolă prolifică, aflată în centrul Portugaliei, pe coasta Atlanticului. Ciuda faptului că este cea mai productivă regiune a ţării, numele său este unul relativ obscur pe harta mondială a vinului, din cauza faptului că multe dintre vinurile sale poartă denumirea subregiunilor sale Alenquer, Bucelas şi Colares. Terroir-ul regiunii Lisabona este responsabil pentru apariţia unora dintre cele mai bune vinuri ale Portugaliei. Complexe, corpolente şi monovarietale, acestea sunt produse din soiurile Touriga Nacional sau Tinta Roriz, în timp ce în Bucelas se produc vinuri albe, minerale şi proaspete, mai ales din soiul Arinto. Industria vitivinicolă din Lisabona este dominată de un număr impresionant de cooperative, însă, datorită progresului din ultima perioadă, foarte multe crame mici au reuşit să se impună pe piaţa vinului. Mai mult de 30 de soiuri autohtone sunt folosite în această regiune, marea majoritate fiind formată din soiuri albe.

Vidigal Wines

Vidigal Wines este o afacere de familie, de dimensiune medie, ce produce vinuri liniştite şi de desert. Aflată în centrul Portugaliei, lângă oraşul Leiria, Vidigal Wines a fost înfiinţată la începutul secolului al XX-lea, în locul unei crame deţinute de Biserica Catolică. De-a lungul timpului, crama a avut diferiţi proprietari, însă la mijlocul ’90 a fost achiziţionată de către Antonio Mendes Lopes, datorită investiţiilor ...

Vidigal Wines

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Lisabona FB dataFB data