Tu ți-ai achiziționat bilete la WOW - World of Wines by VINIMONDO?

 

Te așteptăm pe 30 mai la Palatul Bragadiru, cumpără bilet de aici.

 

 

Vin Marchese Antinori - Tenuta Montenisa


Marchese Antinori - Tenuta Montenisa

Marchese Antinori - Tenuta Montenisa

Proprietatea este situată în inima zonei de producție Franciacorta, în jurul cătunului vechi de secole, Calino. Vița de vie a fost cultivată întotdeauna în această zonă. Unii susțin de fapt că „Franciacorta” își are originea în sintagma „Petite France”, un nume dat cu afecțiune de către Carol cel Mare. Există câteva povestiri contradictorii despre istoria micului Borgo di Calino, unii spun că datează din Grecia antică, în timp ce alții cred că are rădăcini în latină de la „callis”, care înseamnă stradă mică. La sfârșitul anilor 1800, Lavinia Calini s-a căsătorit cu Gaetano Maggi și a moștenit pământul, iar de atunci moșia a fost întotdeauna proprietatea acestei familii de nobili din Brescia. Unul dintre descendenții celebri ai moșiei a fost contele Aimo, fondatorul și personalitatea simbolică din spatele legendarei curse de mașini numită „MilleMiglia” (o mie de mile). Soția sa, Contesa Camilla, locuia în splendida Villa Maggi. Fascinat de frumusețea și potențialul acestei zone, în 1999 Marchesi Antinori a decis să investească în Tenuta Montenisa, urmărind un angajament de lungă durată, inseparabil.

Proprietatea cultivă soiurile care prin tradiție oferă cele mai bune rezultate în Franciacorta: Chardonnay cu aromele sale tipice de fructe și flori, Pinot Noir care confera structură si personalitate și Pinot Blanc cu caracter savuros și mineral. Podgoriile istorice sunt situate pe dealul Santo Stefano, ai cărui struguri excelenți dau vinuri cu echilibru și complexitate. Podgoriile mai recente, plantate pe o parcelă înconjurată de ziduri, cunoscute local ca „brolo”, sunt menite să producă struguri grozavi pentru vinuri excepționale.

Sub arcadele care delimitează proprietatea se află pivnițele de fermentare și maturare ale Tenutei Montenisa. Aici vinurile îmbuteliate sunt maturate timp îndelungat pe drojdii, pe perioade mai lungi decât cele prescrise de regulamentul apelației. Rezultatul acestei experiențe neprețuite acumulate în fermentarea și învechirea vinurilor reprezintă expresia perfectă a zonei de producție.

Cuvée Royale Brut - NV

Alb, Spumant (Chardonnay, Pinot Nero, Pinot Bianco)

135,00 RON

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Marchese Antinori - Tenuta Montenisa FB dataFB data