Africa de SudPaarlStellenboschConstantia

Vin Africa de Sud


Africa de Sud

În Africa de Sud se produce vin de peste 350 de ani, având o tradiție la fel de lungă ca multe regiuni producătoare de vin din Europa.

Vinurile de aici, în special vinul dulce "Vin de Constance", au fost căutate cu interes și consumate cu plăcere în secolele trecute. Odată cu dispariția Apartheidului, începând cu 1994, Africa de Sud a fost pusă în fața unor provocări mari pentru a putea fi competitivă, producătorii muncind îndelung la construirea și consolidarea imaginii țării ca producător de vin de calitate.

Constantia

Constantia

Constantia găzduiește unele dintre cele mai vechi vii din zona Cape, influențele răcoroase dinspre ocean făcând propice producerea de Sauvignon Blanc de calitate. De aici vine faimosul Vin De Constance produs din Muscat cules târziu. În zonele mai călduroase se plateaza Shiraz și Cabernet Sauvignon.

Paarl

Paarl

Paarl este o regiune mare situată la nord de Stellenbosch, mai puțin expusă la influențele răcoroase ale mării. Aceasta este situată în interiorul continentului, unde temperaturile au tendința să fie ridicate în timpul verii, fapt moderat de temperaturile mai scăzute din timpul nopții. La fel ca și Stellenbosch, relieful muntos oferă o varietate de altitudini, micro-climate și tipuri de sol.

Stellenbosch

Stellenbosch

Regiunea (districtul Stellenbosch) este cea mai renumită regiune viticolă din Africa de Sud. Este zona din care provin cele mai cunoscute vinuri fine din Africa și locul în care se găsesc cele mai multe crame de calitate din țară. Climatul este ideal cu suficientă ploaie iarna, iar verile nu sunt foarte călduroase mulțumită vânturilor răcoroase care bat dinspre ocean și dinspre munți. Cele mai întâlnite soiuri de struguri sunt Pinotage (hibrid între Pinot Noir și Cinsault), Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, care se regăsesc de cele mai multe ori asamblate între ele. În zonele mai răcoroase se produce Chenin Blanc, Sauvignon Blanc și Chardonnay.

Elgin

Elgin

Valea Elgin, o întindere de pământ înconjurată de munți, este una dintre cele mai intens cultivate zone din Africa de Sud și produce 60% din recolta națională de mere. Prin urmare, acum este cunoscută în Africa de Sud drept locul „de unde vin merele”. Cu toate acestea, o schimbare recentă a concentrării economice a făcut ca Valea Elgin să devină, de asemenea, una dintre cele mai notabile și de succes regiuni viticole din Africa de Sud, cu cel mai rece climat față de orice regiune din țară. Vinurile și turismul au devenit, prin urmare, părți semnificative ale economiei Văii Elgin.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Africa de Sud FB dataFB data