Argentina Mendoza

Vin Argentina


Argentina

Argentina are o istorie a producerii vinului ce datează de mai bine de 450 de ani, când vițe de vie aduse din Chile în Santiago del Estero - Nordul Argentinei, au fost plantate în provincia Mendoza. În prezent, aceasta este al cincilea mare producător de vin din lume, cu un consum domestic foarte puternic, combinat cu cererea în creștere la nivel internațional.

Mendoza

Mendoza

Mendoza este cea mai importantă regiune viticolă din Argentina, furnizând peste 70% din producția țării. Viile, ce se întind pe o suprafață de 160.000ha, sunt plantate într-o regiune deșertică, cu Anzii la vest și Pampasul argentinian la est. Această poziționare face posibilă creșterea strugurilor în Mendoza deoarece odată cu topirea zăpezii de pe munți este furnizată apa necesară irigării, altitudinea foarte ridicată menținând temperaturile scăzute, propice cultivării viței de vie. Cele mai plantate soiuri albe sunt Torrontes, Sauvignon Blanc și Chardonnay, iar Malbec, Tempranillo, Merlot și Cabernet Sauvignon fiind cele mai plantate soiuri roșii.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Argentina FB dataFB data