Liban Bekaa Valley

Vin Liban


Liban

Libanul produce vin de peste 5000 de ani. De altfel, istoricii susțin că acesta este și locul nașterii vinului, Biblia desemnându-l pe Noe ca fiind primul producător, fapt ce ar putea însemna că primul vin s-a nascut în anul 3.000 î.Hr. Strugurii aromați și vinurile apreciate în toată lumea sunt rezultatul unui relief lin și al climatului mediteranean al țării, caracterizat prin ierni ușoare și veri calde, iar podgoria Massaya din valea Bekaa, considerată un adevărat paradis viticol, fiind sursa celor mai fine vinuri libaneze.

Bekaa Valley

Bekaa Valley

În Liban s-au cultivat struguri și s-a produs vin din cele mai vechi timpuri. Bekaa Valley este cea mai renumită zonă viticolă din Liban, cei mai importanți struguri roșii fiind Cabernet Sauvignon, Merlot, Cinsault, Carignan și Grenache. Cele mai interesante soiuri indigene, din care se fac vinuri albe, sunt Obeideh și Merwah. Bekaa Valley a devenit o importantă regiune producătoare de vin, multe crame fiind așezate pe terenul său fertil. De-a lungul secolelor și-a câștigat renumele de inimă a agriculturii Orientului Mijlociu.

There is currently no content classified with this term.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Liban FB dataFB data