Noul format al proiectului “Atelierul de vinuri” a debutat in 18 februarie cu un oaspete special, domnul Gabriele Grazi, care a prezentat cele doua crame ale producatorului Andreea Franchetti – Tenuta di Trinoro (Toscana) si Passopisciaro (Sicilia). Gazda acestei prime editii a fost restaurantul Gallo Nero din Bulevardul Decebal 12.
Seara a fost completata de vinurile: Guardiola 2013, Passopisciaro Rosso 2012, Franchetti 2011, Le Cupole 2010, Palazzi 2010 – 93 Puncte Rober Parker si Tenuta di Trinoro 2008 – 96 Puncte Robert Parker si de preparatele pregatite cu atentie de gazdele noastre: Baccala cu pesto de menta, Ravioli cu gasca in crema de porcini, Rulou de iepure cu pancetta, salvie si auricchio cu piure de dovleac, Berbecut cu sos dulce-picant si piure aromat si Branzeturi italiene.
"Atelierul de vinuri" este un proiect ce incearca sa-i ajute pe cei interesati sa descopere particularitati ale vinurilor din intreaga lume, regiuni celebre dar si cele mai cunoscute metode de vinificare ale acestora. Pentru fiecare intalnire este pregatita o tema distincta, iar degustarile sunt ghidate de o echipa de profesionisti, carora li se alatura un reprezentant al producatorului.