Fuori Mondo – Toscana zugravita in culorile unei crame boutique

Fuori Mondo – Toscana zugravita in culorile unei crame boutique

Fascinatia fata de vinul toscan a fost alimentata de-a lungul timpului de capacitatea producatorilor de aici de a da vinuri uluitoare, cu o constanta traditionala si cu rigori seculare. Insa, de cateva decenii Toscana s-a transformat, devenind o stea a lumii vinului prin implicarea unor crame mici, care, din dorinta de a demonstra, au schimbat regulile clasice si au venit cu o noua abordare. Una dintre aceste crame este Fuori Mondo. Aparuta in 2008, Fuori Mondo s-a nascut din pasiunea pentru vinurile Toscanei a lui Olivier Paul-Morandini, care si-a reprioritizat viata, transformandu-se peste noapte in “ucenic vinificator”. Pana la momentul Fuori Mondo, Olivier Paul-Morandini s-a consacrat pe intreg continentul european prin munca depusa pentru a implementa sistemul 112.

Sfarsitul de an a venit cu un nou Atelier Vinimondo, ce i-a avut pe afis pe Oliver Paul-Morandini si vinurile sale produse in micuta crama din Maremma. Locul de desfasurare, cochetul bistro Tasting Room din Bucuresti, s-a umplut pana la refuz inainte ora de incepere anuntata. Spumantul Leon Beyer Cremant d’Alsace AC, oferit ca welcome-drink, a reusit sa starneasca apetitul pentru vin si sa creasca starea de bine in randul participantilor.

Insotite de explicatiile lui Oliver Paul-Morandini, in pahare au sosit si primele vinuri ale serii - d'Acco Alicante Nero 2016 Toscana IGT (aflat in plin proces de vinificare, insa un bun indiciu referitor la ceea ce poate oferi Fuori Mondo) si Libero Ciliegiolo 2015 Toscana IGT, o creatie delicata, florala si atent structurata, cu un caracter prietenos si lin, asemanator peisajului de unde provine. Pentru ca intotdeauna vinul si mancarea se potenteaza reciproc, cele doua vinuri au fost prezentate alaturi de o selectie de “Bruschete cu pate de pui si branza cu smochine si pulled-pork crostini”.

A urmat apoi Lino Sangiovese 2013 Toscana IGT, vin produs intr-un lot extrem de restrans, putin peste 1000 de sticle, ierbos, plin si complex, cu postgust lung, o fresca a Toscanei clasice. Acesta a venit insotit, pentru comparatie, de Fuori Mondo 2013 Toscana IGT, asamblaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, care s-a etalat dens, fructat si “prietenos”. Alaturi de “Pappardelle cu ragu di cinghiale”, cele doua vinuri s-au intrecut in a-si prezenta cat mai captivant aromele si a-si atrage mai multe sufragii din partea pasionatilor prezenti.

Ultimul tandem aromatic al serii a fost format de Amae Cabernet Sauvignon 2012 Toscana IGT si “Spezzatino di manzo”. Vinul a fost impresionant, dens, cu structura fructata indrazneata, taninuri rotunde, ce par a fi croite in catifea si personalitate memorabila. Preparatul a fost apreciat de Oliver Paul-Morandini drept unul dintre cele mai bune incercate in ultimii 10 ani.

Si, ca orice eveniment reusit, Atelierul Vinimondo - Fuori Mondo, ultimul al acestui an, si-a stins ecourile cu mult dupa momentul stabilit anterior.

Ne revedem in 2017!

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data