Billecart - Salmon celebrează 200 de ani de existenţă cu un vin excepţional

Billecart - Salmon celebrează 200 de ani de existenţă cu un vin excepţional

Cu ocazia celebrării a 200 de ani de existenţă, crama Maison Billecart - Salmon a lansat un cuvee special, ce va fi totodată şi subiectul principal al tuturor evenimentelor aniversare organizate în cursului acestui an, anunţă producătorul francez într-un comunicat de presă. Champagne Billecart – Salmon 200 este un asamblaj de vinuri obţinute de pe 8 parcele Grand Cru, din regiunile Montagne de Riems şi Cote de Blancs, vinuri excepţionale, de o “nobilă şi rară complexitate”, ce au fost atent selecţionate. Din acest vin au fost produse doar 1818 sticle Magnum, număr ce simbolizează anul apariţiei casei de Champagne.

Potrivit reprezentanţilor Billecart – Salmon pe parcursul întregului an vor fi organizate degustări şi cine gastronomice în întreaga lume, evenimente la care varticipa celebrul chef Alain Passard, deţinător a mai multor restaurante cu 3 stele Michelin. Primul astfel de eveniment a fost organizat pe 17 iunie, chiar în crama Billecart – Salmon, şi va fi un dineu de mulţumire a familiei din Champagne pentru colaboratorii săi. Totodată, odată cu celebrarea bicentenarului, producătorul a inaugurat şi noua sală de învechire a vinurilor, aflată chiar în mijlocul domeniului.

“200 de ani de istorie şi de experienţă, marcaţi de perseverenţă şi dorinţa de a atinge excelența. De şapte generaţii, exponenţii familiei şi-au dedicat timpul şi eforturile pentru a atinge excelența. Aceştia s-au angajat a fi păstrătorii peste vreme a standardelor pentru calitate şi a pasiunii pentru vie, terroir şi arta vinificaţiei”, se mai specifică în comunicatul Billecart – Salmon.

Aceasta este una dintre puţinele case din Champagne aflate în proprietatea aceleiaşi familii, domeniul fiind înfiinţat în 1818 de către Nicolas-Francois Billecart. Cu respectul cuvenit pentru anul de recoltă, unul dintre cele mai importante aspecte ale filosofiei Billecart Salmon este acela că o recoltarea prematură a strugurilor oferă vinuri elegante şi delicate. Pentru a se obţine o structură elegantă, puternică şi acide, care are rolul de a conserva vinurile, niciodată nu se culege la un potenţial alcoolic mai mare de 10 grade. O altă practică a casei Billecart - Salmon este dubla stabilizare la frig, adoptată în 1952, această procedură eliminând orice urmă de drojdii sălbatice sau alte elemente adiţionale grele, fără să se apeleze la enzime, filtrări sau centrifugări.

Începând cu 2001, Billecart - Salmon a inaugurat o nouă facilitate de vinificare, dotarea cu tehnologie de ultimă generaţie făcând-o una dintre cele mai avansate crame din Champagne. Stilul de vinificaţie precis şi complex al enologului Francois Domi i-a determinat pe proprietari să aloce toate resursele pentru a crea un mediu de producţie a unor şampanii unice. Capacitatea de a avea în acelaşi timp 75 de micro-fermentări îi oferă lui Francois Domi luxul de a lucra cu micro-terroiruri diferite, până în momentul asamblării. Majoritatea strugurilor Billecart - Salmon provin de pe parcele foarte mici, aşa că suplimentarea cantitativă este realizată din zona Marne şi Montagne de Reims.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data