O parte din viile Villa Sandi au fost certificate cu titlul “Biodiversity Friend” (Prieten al Biodiversitatii), ca o recunoastere a muncii depuse de catre aceasta crama pentru aplicarea practicilor vitivinicole menite sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului. Astfel, potrivit unui articol publicat in revista Spazio Italia, plantatiile de vita de vie Nervessa dela Battaglia, detinute de catre compania Villa Sandi langa Treviso, in regiunea DOCG Asolo Prosecco, sunt cultivate conform regulilor impuse de catre Asociatia mondiala a Biodiversitatii, acest proiect aducandu-i cramei italiene certificarea de “crama prietena a mediului” din partea forului mondial.
Atentia pentru mediu, alaturi de investitiile facute in cercetare, i-a adus de asemenea cramei Villa Sandi un loc in Wine Research Team, grup international din care fac parte crame, enologi si viticultori care promoveaza practicile biodiversitatii. Potrivit reglementarilor Wine Research Team, practicile ecologice se aplica atat in vie (se impun altoiri care sa faca plantele mai rezistente la seceta si daunatori, si care sa nu necesite tratamente), dar si in crama, unde se solicita folosirea drojdiilor salbatice, dar si producerea vinurilor fara folosirea sulfitilor.
Villa Sandi este o crama cu radacini adanci in istoria vitivinicola din regiunea Veneto. In centrul acestei proprietati, troneaza vila propriu-zisa, o splendida cladire in stil palladian, ce dateaza din 1622. Vila, acum patrimoniul cultural al Treviso, este un exemplu de succes al mariajului intre agricultura si cultura, mariaj ce caracterizeaza peisajul venetian al secolelor trecute. Villa Sandi este situata la poalele muntilor Treviso, in zonele DOCG Prosecco di Valdobbiadene si DOC Montello si Piave. Familia Moretti Polegato, proprietara domeniului si a vilei de mai multe generatii, a relansat si modernizat producerea vinului si a reusit sa faca din Villa Sandi unul dintre cei mai faimosi producatori de Prosecco din Italia. de conditii ideal pentru cultura vitei de vie, crama produce vinuri pentru toate ocaziile, de la Prosecco DOC, pana la Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG si specialele Cartizze. Prin folosirea tehnicii unice de productie “la cerere”, Villa Sandi reuseste sa pastreze prospetimea vinurilor sale. In loc sa fie vinificat imediat dupa cules, mustul de Prosecco este refrigerat la 0°C, pana in momentul aparitiei unei cereri, dupa care este adus la 15-16°C, fermentat si imbuteliat.