Join the Wine Club! Efervescenta in editia pilot

Join the Wine Club! Efervescenta in editia pilot

Pentru ca vinul este in aceeasi masura educatie, dar si placere si relaxare, am ales ca anul acesta sa propunem un nou tip eveniment, unul care sa aduca invitatii alaturi de vin intr-un mod cat mai prietenos. Asa a luat nastere seria de evenimente “Join The Wine Club”, o colectie de degustari pe care ne-o dorim inedita, atat prin modul de desfasurare, cat si prin tematica propusa la fiecare editie in parte.

Primul eveniment “Join the Wine Club” s-a desfasurat la inceputul lunii februarie, pe 8 mai precis, la animatul wine-bar VINO, din Bucuresti. Pentru a contracara ceea ce inceputul de februarie a oferit din punct de vedere climateric, am ales ca tema pentru evenimentul pilot “vinurile spumante”, altele in afara de champagne si prosecco. Cu toate ca seara inceput cu o pana de curent, care a produs minunea aparitiei mai multor lumanari, cei peste 30 de invitati nu s-au lasat descurajati si s-au aventurat in descoperirea spumantelor propuse.

Primul vin prezentat, cu toate ca a jucat rolul de welcome-drink, a fost Muller Thurgau Quota 650 Spumante, produs de grupul Mezzacorona. Acesta a fost urmat de catre Rotari Cuvee Brut 28+, Chardonnay 100%, vin cu arome elegante de fructe galbene coapte si tonuri de alune si vanilie, ce a petrecut in sticla, dupa fermentatia secundara, 36 de luni. La Scolca Rugre Brut, un vin spumant realizat din Cortese, dupa metoda traditionala, a schimbat un pic registrul aromatic prin expresia sa clasica, oxidativa.

Vinurile de tip Cremant au primit roluri principale in “piesa” primei editii “Join the Wine Club”, iar primul dintre ele, Leon Beyer Cremant D'Alsace – vin din Pinot Noir si Pinot Auxerois, cu doi ani petrecuti in sticla pentru autoliza drojdiilor - a demonstrat ca este o alternativa delicioasa la vinurile din Champagne. In aceeasi maniera si-a etalat farmecele si Chateau Fuisse Cremant de Bourgogne, un vin cu perlaj persistent, structura proaspata si expresie clasica, impresionanta. Jean-Luc Thunevin Bad Girl Cremant de Bordeaux (70% Semillon, 20% Cabernet Franc si 10% Muscadelle) a incheiat seria de vinuri de tip Cremant, lasand sa se intrevada prin forta aromatica ca cele 18 luni petrecute in sticla, inainte de degorjare, au fost de bun augur.

Alternativele sud-africane la vinurile din Champagne au avut un reprezentant (probabil cel mai explicit) in degustarea de la VINO prin Klein Constantia Methode Cap Classique Brut, un vin din Chardonnay, cu 20 de luni in sticla, care a impresionat prin prospetimea data de tonurile mineral-calcaroase, combinate cu senzatiile de lamaie si para.

Vinul care a incheiat degustarea a fost Bellavista Alma Cuvee Brut, asamblaj de Chardonnay 77%, Pinot Nero 22%, Pinot Bianco 1%, cu patru ani de maturare in sticla inainte de degorjare, perioada care l-a transformat intr-o adevarata capodopera, conferindu-i onctuozitate si structura.

Cu toate ca atmosfera evenimentului “Join the Wine Club” a fost una relaxata si relaxanta, fiecare dintre cele opt vinuri a fost explicat, discutat si analizat, ba chiar cei prezenti s-au intrecut in a-si alege preferatii.

 

Valentin Ceafalau

 

foto: Alina Iancu – Revino.ro

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data