Recolta Passopisciaro 2016 – “vinuri delicate, catifelate si gustoase”

Recolta Passopisciaro 2016 – “vinuri delicate, catifelate si gustoase”

Secretul calitatii vinurilor Passopisciaro din recolta 2016 este calitatea foarte buna a strugurilor acestui an, anunta Andrea Franchetti, proprietarul cramei siciliene, intr-un comunicat trimis partenerilor sai la sfarsitul campaniei de vinificare.

“Zapada s-a asezat pe doua treimi din muntele Etna. Vinurile au prins repede culoare. Au nivel de zahar mai scazut. Fiecare recolta aduce vinuri diferite de cele anterioare, iar secretul nu este doar vremea diferita. In primul rand, surprinzator este modul in care se coc strugurii in vie. Iar in momentul in care incep sa fermenteze, incepi sa intuiesti care va fi stilul si poti interveni pentru a le ghida. Principala caracteristica a acestei recolte este aceeasi pe intreg teritoriul Italiei - vinurile din 2016 vor fi catifelate, deoarece strugurii s-au copt bine, vor fi delicate, deoarece strugurii ne-au oferit gust si culoare fara ca noi sa intervenim. Nu a fost nevoie de remontaje sau alte tehnici de vinificare”, a caracterizat Andrea Franchetti vinurile Passopisciaro din recolta 2016.

Crama Passopisciaro a aparut in 2000, moment in care Andrea Franchetti, producator exponential de vinuri din Toscana, a hotarat sa restaureze o crama mai veche aflata pe unul dintre versantii Vulcanului Etna. Aici, acesta produce opt vinuri, sase dintre ele fiind diferite expresii ale strugurelui Nerello Mascalesse. Unul dintre acestea este Passoroso, un vin impunator si unic, realizat prin asamblarea mai multor terroire-uri, care la randul lor se reflecta separat in vinurile Contrada Chiappemacine, Contrada Porcaria, Contrada Guardiola, Contrada Sciaranuova si Contrada Rampante. De asemenea, in portofoliul Passopisciaro mai exista Franchetti, asamblaj de Petit Verdot si Cesane D’Affile, dar si Passobianco, un Chardonnay, produs din vii aflate la aproape 1.000 de metri altitudine.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data