Le Serre Nuove dell'Ornellaia Imperial - 2015 - Bolgheri Rosso DOC

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Imperial - 2015

James Suckling: 94
Robert Parker: 93
Wine Spectator: 92
Antonio Galloni: 94
Înapoi la shop

Le Serre Nuove dell'Ornellaia Imperial - 2015 - Bolgheri Rosso DOC

2.650,00 RON
cod produs: 3002
+
-
Product: 
  • Alcool: 14%
  • Potențial de învechire: 10 - 15 ani
  • Strugure: Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 34%, Cabernet Franc 9%, Petit Verdot 7%
  • Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
  • Decantare: 1h
  • Temperatură servire: 15 - 18°C

Vizual

Roșu rubiniu.

Gustativ

Pe palat se evidențiază corpolența medie și aromele de fructe roșii. Cu taninuri fine și mătăsoase și final delicat și proaspăt.

Olfactiv

Profil olfactiv remarcabil, cu arome de fructe roșii proaspete și note fine de condimente.

Vinificare

Fermentare individuală a soiurilor în rezervoare de inox, atât alcoolic cât și malolactic. Maturare 15 luni, 75% în "barriques" aflate la ciclurile II-IV și 25% în "barriques" noi. După primele 12 luni vinul este asamblat și revine în "barriques" pentru încă 3 luni. După îmbuteliere este păstrat în sticlă 6 luni.

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmând aceeași filozofie a marilor Chateaux-uri din Bordeaux. Primul an de producție a fost 1997, vinul având aceeași denumire de origine, provenind din același terroir și tipuri de struguri, din aceleași practici folosite în vie, procese de vinificare și maturare în butoaie de stejar ca și în cazul vinului Ornellaia. Obținut în cea mai mare parte din vițele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordare mai tinerească a vinului Ornellaia. Complexitatea și structura strugurilor Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc sunt completate de rotunjimea mătăsoasă a strugurelui Merlot și de prospețimea și aciditatea crocantă strugurelui Petit Verdot.

Fiecare soi și fiecare bloc de parcele sunt vinificate separat în rezervoare de inox pentru un mai bun control al calității. Trierea boabelor se face manual. Macerarea pe pieliță are o durată de 10 zile, iar fermentația alcoolică se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentația malolactică este începută în rezervoare de inox și finalizată în butoaie mici de stejar, unde se produce și maturarea.


CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.

Te-ar putea interesa si

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB dataFB data