Vin Agrapart


Agrapart

Agrapart

Fondat în 1894, Champagne Agrapart a devenit în timp unul dintre cei mai apreciaţi producători de vin din Cote de Blancs, mai ales datorită implicării lui Pascal Agrapart, începând cu 1984. Astăzi compania exploatează 12 hectare de viţă de vie în inima regiunii Cote de Blancs. Încă de la înfiinţare, Agrapart a fost un cultivator de Champagne, având astfel un control mult mai mare asupra gradului de maturare al strugurilor, implicit asupra calităţii vinurilor. Solul calcaros, specific regiunii Cote de Blancs, permite producătorului să lucreze cu soiul Chardonnay, cunoscut pentru prospeţimea, eleganţa şi fineţea conferită vinurilor. Compusă din 50 de parcele diferite, unele dintre ele cu vârste de 65 de ani, plantaţia are o medie de vârstă a plantelor de 40 de ani. Filosofia Agrapart este una bio-organică, fără uzul pesticidelor şi erbicidelor. Pascal Agrapart îşi fermentează vinurile cu drojdii sălbatice, pe care le consideră cruciale pentru a reda expresia terroirului, iar o parte dintre vinuri sunt maturate în butoaie vechi de 600 de litri. Cuvee-urile non-vintage sunt considerate de către critică de o calitate excelentă, iar cele trei vinuri „millesime” – Mineral, L’Avizoise şi Venus-, sunt toate produse cu struguri proveniţi de pe parcele specifice din Avize şi Cramant. Fiecare dintre acestea au personalităţi distincte, ce oferă expresii bine conturate ale fiecărui terroir în parte.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Agrapart
FB dataFB data